Παρέμβαση Βουλευτών του ΛΑΟΣ με κατάθεση Προσφυγής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την μετάβαση της αμερικανίδας τραγουδίστριας JENNIFER LOPEZ στην κατεχόμενη Κύπρο.

(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΛΑ.Ο.Σ.-Παρέμβαση Βουλευτών του ΛΑΟΣ με κατάθεση Προσφυγής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την μετάβαση της αμερικανίδας τραγουδίστριας JENNIFER LOPEZ στην κατεχόμενη Κύπρο.

ΛΑ.Ο.Σ.

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Κωστής Αϊβαλιώτης

Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5/7/2010

Κατεπείγουσα παρέμβαση Βουλευτών του ΛΑΟΣ με κατάθεση Προσφυγής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την μετάβαση της αμερικανίδας τραγουδίστριας JENNIFER LOPEZ στην κατεχόμενη Κύπρο.

Οι Βουλευτές Κωστής Αϊβαλιώτης (Β΄ Αθηνών - Εκπρόσωπος ΛΑΟΣ), Βαΐτσης Αποστολάτος (Α΄ Πειραιώς & Νήσων - Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων) και Ηλίας Πολατίδης (Νομού Σερρών) κατέθεσαν κατεπείγουσα Προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου με αφορμή την πρόθεση της γνωστής Αμερικανίδας τραγουδίστριας JENNIFER LOPEZ να μεταβεί στην κατεχόμενη Κύπρο και να χρησιμοποιήσει το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Η Προσφυγή των τριών Βουλευτών του ΛΑΟΣ είναι η εξής :

________________________________________

Αξιότιμη

κ. Πρόεδρο

Της Επιτροπής Αναφορών

(COMMITTEE ON PETITIONS)

Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

6 Ιουλίου 2010

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Η γνωστή αμερικανίδα τραγουδίστρια JENNIFER LOPEZ φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεση να μεταβεί στην κατεχόμενη Κύπριο στις 20 Ιουλίου (επέτειο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής) χρησιμοποιώντας το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου (οι κατοχικές αρχές το αποκαλούν “ERCAN”) προκειμένου να εγκαινιάσει ξενοδοχείο, το οποίο στο παρελθόν ανήκε σε Έλληνα της Κύπρου. Η ενέργεια αυτή - αν τελικά γίνει από την JENNIFER LOPEZ - θα αποτελέσει περιφρόνηση προς τις αρχές της ΕΕ, η οποία έχει απαγορεύσει πλήρως την χρήση των παρανόμων πυλών εισόδου στην κατεχόμενη Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι - σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΠΑ - όποιος χρησιμοποιήσει παράνομο αεροδρόμιο π.χ. στη Λατινική Αμερική (όπου υπάρχουν αεροδρόμια από τα γίνεται εμπόριο ναρκωτικών) συλλαμβάνεται και του επιβάλλονται κυρώσεις ως προς τη δυνατότητα που έχει να χρησιμοποιήσει αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Παράκλησή μας θα ήταν να εξετασθεί το συντομότερο από την Επιτροπή σας η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων - αν η JENNIFER LOPEZ επιμείνει τελικά στην απόφασή της - με την μορφή της απαγόρευσης εισόδου σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο της ΕΕ, όπως και κάθε άλλου υπηκόου χρησιμοποιήσει το παραπάνω παράνομο αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται σε κατεχόμενο τμήμα χώρας - μέλους της ΕΕ.

Με εκτίμηση

Κ. Αϊβαλιώτης Β. Αποστολάτος Η. Πολατίδης

Βουλευτής Β΄Αθηνών Βουλευτής Α΄Πειραιώς & Νήσων Βουλευτής Ν.Σερρών

________________________________________


http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8896671

Comments are closed.