Ρατσιστική επίθεση Σκοπιανών εναντίον παιχτών της Liverpool


Σκοπιανός οπαδός εν… δράσει (Photo @sport-fm.gr)

Ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον παιχτών της Λίβερπουλ εξαπέλυσαν Σκοπιανοί οπαδοί κατά την διάρκεια του αγώνα της Ραμποτνίσκι Σκοπίων με την Λίβερπουλ.

Όπως χαρακτηριστικά δείχνουν φωτογραφίες, κάποιοι Σκοπιανοί οπαδοί της Ραμποτνίσκι έκαναν τις γνωστές ρατσιστικές κινήσεις, με μιμήσεις πιθήκων και ανάλογες κραυγές με στόχο τους δύο έγχρωμους ποδοσφαιριστές, Ενγκόνγκ και Αμόο.

Οι Σκοπιανοί που δυστυχώς τείνουν να είναι γνωστότεροι στον χώρο του ποδοσφαίρου περισσότερο για αρνητικά περιστατικά, όπως στημένους αγώνες και ρατσιστικές επιθέσεις, έχουν απασχολήσει την UEFA με ανάλογα περιστατικά, τα οποία είχαν ξανά στόχο έγχρωμους ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2003, κατά την διάρκεια του σε αγώνα των Σκοπίων με αντίπαλο την Εθνική Αγγλίας. Θύματα της ρατσιστικής επίθεσης τότε ήταν οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές Άσλεϊ Κόουλ, Εμίλ Χέσκεϊ και Σολ Κάμπελ. Τότε οι Σκοπιανοί είχαν πέσει στα “μαλακά” με ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο αλλά τώρα η UEFA αναμένεται να είναι αμείλικτη.

Για την ιστορία, στον χτεσινό αγώνα, όπως αναμενόταν η Αγγλική ομάδα επικράτησε εύκολα, 2-0 με δύο τέρματα του Ν’Γκονγκ. Ο Σωτήρης Κυριάκος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά με αρκετά καλή απόδοση.

Τμήμα ειδήσεων History-Of-Macedonia.com

Related posts:

Comments
kostas says:

E…αφου ειναι μα'ι'μού "Μακεδόνες" ξερουν καλα να μα'ιμουδιζουν