ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΩΡΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ/ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

546 τόμους και πλήρες οπτικοακουστικό σύστημα διδασκαλίας προσφέρει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στο νεοσύστατο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου. Η προσφορά καλύπτει ζωτικές εκπαιδευτικές ανάγκες των Ρουμάνων φοιτητών, που σπουδάζουν την γλώσσα και τον πολιτισμό των Ελλήνων. Κατέστη δυνατή χάρις σε δωρεά Μακεδόνος εταίρου που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία και την φήμη της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Πενήντα τόμους κλασικών έργων προσέφεραν δωρεάν οι Εκδόσεις Γεωργιάδη και 171 τόμους για τη Μακεδονία η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Σχηματίζεται, έτσι, στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου η πρώτη ύλη για τη διδασκαλία του ελληνικού πολιτισμού στις νέες γενεές της Ρουμανίας. Την μικρή αλλά αντιπροσωπευτική αυτή Ελληνική Βιβλιοθήκη συνθέτουν κυρίως οι εμβληματικοί κλασικοί Έλληνες συγγραφείς των αρχαίων, μέσων και νεοτέρων χρόνων που μέχρι σήμερα παραμένουν κορυφαίοι σε τομείς όπως η Φιλοσοφία, η Τραγωδία και η Κωμωδία, η Ποίηση, η Ιστορία, η Θεολογία, η Τέχνη, το Χρονικό και οι Επιστήμες. Τα έργα δημοσιεύονται στο πρωτότυπό τους με μετάφραση στην νεοελληνική, επιστημονικές αναλύσεις και σχόλια. Το πολύτιμο αυτό απόθεμα συμπληρώνουν μυθιστορήματα και διηγήματα, συλλογές Ακριτικών και Δημοτικών Τραγουδιών, μαρτυρίες περιηγητών, έργα αρχαιολόγων και γλωσσολόγων, συλλογικές επιστημονικές μελέτες, πρακτικά συνεδρίων και η πλήρης σειρά των ετησίων περιοδικών εκδόσεων της Εταιρείας «Μακεδονικά» και «Ελληνικά».

Σε καιρούς χαλεπούς για την Ελλάδα και τους Έλληνες η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και συνεργασίας, αλληλεγγύης και πίστης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

www.ems.gr

Related posts:

Comments