ΠΓΔΜ: Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αποκλείει την ένταξη της χώρας στη συμμαχία, αν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν…

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010
 
 ΠΓΔΜ: Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αποκλείει την ένταξη της χώρας στη συμμαχία, αν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.
  
“Η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι σαφής: πρέπει να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ενώ όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται με την αρχή της ομοφωνίας”, δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων “Α1”.
 
Σε ερώτηση, “αν υπάρχει δυνατότητα άσκησης πίεσης προς την Ελλάδα για να κινηθεί πιο ευέλικτα”, ο γ.γ του ΝΑΤΟ, ανέφερε: “Δεν θα αναμειχθώ στις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων. Καλώ όλες τις πλευρές να επιδείξουν ευελιξία για την εξεύρεση λύσης”.
 
Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ζόραν Κονιάνοφσκι, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε, χθες το βράδυ, στην Ουάσιγκτον, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ, υπό την προσωρινή της ονομασία, καθώς, όπως ανέφερε, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας θα επιλυθεί σ’ ένα ή δύο χρόνια.
 
“Πάνω απ’ όλα, αποτελεί δέσμευση της Ελλάδας να μην παρεμποδίζει τις διαδικασίες ενσωμάτωσης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (σ.σ. στους διεθνείς οργανισμούς). Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα πρέπει να καταστεί μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ υπό την προσωρινή ονομασία και περαιτέρω να συνεχιστεί η επίλυση του επιβεβλημένου εκ μέρους της Ελλάδας προβλήματος”, συμπλήρωσε ο κ. Κονιάνοφσκι.
 
 
 


Related posts:

Comments