Γκρουέφσκι προς Ουκρανούς επιχειρηματίες: «Έχουμε πλούσια ιστορία με κοινές ρίζες»

4.11.10

Νοέμβριος 4, 2010
Κίεβο.

  
    
Ο τομέας της ενέργειας, της ανάπτυξης της τεχνολογίας και τα οφέλη που προσφέρουν οι τεχνολογικές και αναπτυξιακές ζώνες, είναι οι πιθανοί τομείς των ουκρανικών επενδύσεων στην Βαρντάσκα, δήλωσε ο σλάβος πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι στο επιχειρηματικό φόρουμ Ουκρανίας- Βαρντάσκας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κίεβο.

Η Βαρντάσκα, όπως περιγράφεται στο φόρουμ, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τους ουκρανούς επιχειρηματίες που επιθυμούν να διαθέσουν τα προϊόντας τους στα Βαλκάνια και στις ευρωπαϊκές αγορές.

«Ο σλαβικός λαός της Βαρντάσκας και ο ουκρανικός λαός έχουν εξαιρετικά πλούσια ιστορία και πολιτισμό, των οποίων οι ρίζες είναι βαθιά συνδεδεμένες στο πέρασμα των αιώνων. Οι δύο λαοί μας εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις με σχεδόν ίδιο αλφάβητο, που πέρασαν από το στάδιο του γλαγολιτικού αλβαφήτου, αλλά κράτησαν την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και του σεβασμού. Γι’ αυτό ήθελα να υπογραμμίσω το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές αχρησιμοποίητες ευκαιρίες για την τόνωση της συνεργασίας, πάνω σε ένα οικονομικό σχέδιο”, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βαρντάσκας.

Ανέπτυξε, μάλιστα, το νομικό πλαίσιο, που διέπει τις οικονομικές σχέσεις, μεταξύ της Βαρντάσκας και της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι ο ετήσιος όγκος των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ήταν κατά μέσο όρο, περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια, με μια τάση συνεχούς ανάπτυξης.

«Είμαι βέβαιος ότι Περισσότερα…http://echedoros-a.blogspot.com/2010/11/blog-post_9951.html

Related posts:

Comments