Αναλυτές από Σκόπια: Εκλογές, η Καλύτερη Λύση

Εκλογές όσον το δυνατόν γρηγορότερα είναι η καλύτερη λύση για τα Σκόπια, υποστηρίζουν αναλυτές στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την Αλβανική Lajm. Η αρθογράφος της εφημερίδας, Ανίλα Λιμάνι, αναφέρει πως ενώ οι ξένοι διπλωμάτες με δηλώσεις τους αποστασιοποιούνται από την σχετική φιλολογία για πρόωρες εκλογές, αναλυτές δηλώνουν απερίφραστα πως οι εκλογές είναι η καλύτερη δυνατή λύση για να βγεί η χώρα από την κρίση.

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη θέση σχετικά με την πολιτική της χώρας. Είμαι διπλωμάτης και όχι πολιτικός, όπως ορισμένοι προσπάθησαν να με απεικονίσουν. Εσείς δημιουργείτε την δική σας πολιτική και εμείς παρατηρούμε και αναφέρουμε στην Ουάσινγκτον τι συμβαίνει εδώ“, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην γειτονική χώρα, Φίλιπ Ρίκερ.

Από την άλλη μεριά, ο Ισμέτ Ραμαντάνι είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών. Ο Ραμαντάνι προσθέτει πως μια άλλη κυβέρνηση, ευνοϊκή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, θα πρέπει να αντικαταστήσει την νυν κυβέρνηση.

Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει την ως τώρα πορεία της και δεν λύσει άμεσα το πρόβλημα του ονόματος, θα ήταν καλύτερα να ανακηρύξει πρόωρες εκλογές. Η φτώχεια αυξάνεται και εμείς απομονωνόμαστε εξαιτίας της κυβέρνησης“, δήλωσε ο Άλμπερτ Μουσλίου. Ο Μουσλίου πρόσθεσε πως εάν το VMRO-DPMNE νικήσει ξανά στις εκλογές, τότε ο Αλβανικός παράγοντας θα έπρεπε να παίξει ένα πιο δημιουργικό ρόλο.

Οι Αναλυτές συμφωνούν πως οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν πριν από την απογραφή, γιατί το ζήτημα αφενός επείγει και αφετέρου θα επηρεάσει στην δημιουργία αμοιβαίας συναίνεσης για την απογραφή.

Τμήμα Ειδήσεων - History-Of-Macedonia.com

Related posts:

Comments