Νέα έγγραφα για την Ελλάδα στο WikiLeaks

wikileaks greece turkey

Η Γερμανία δεν ήθελε την Ελλάδα και η Τουρκία ετοίμαζε στρατιωτική επιχείρηση

Τουρλή Μαρία

Ακόμα μια αναφορά στη χώρα μας αποκαλύφθηκε από τα νέα έγγραφα που διέρρευσαν από το WikiLeaks. Αυτή τη φορά τα έγγραφα προέρχονται από τη Γερμανία, στα οποία εκφράζονται σκέψεις του Φεβρουαρίου 2010 για αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ αλλά και από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της Γερμανίας σε συζήτηση του Αμερικανού πρέσβη με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Σιχόφερ έγινε αναφορά στην οικονομική κρίση και ο Σιχόφερ είπε ότι «δεν είμαι σίγουρος αν η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση μπορεί να τακτοποιήσει την Ελλάδα». Αυτό αποδεικνύει ότι όντως υπήρχαν γερμανικές σκέψεις για την αποβολή της χώρας μας από την ΕΕ λόγω της οικονομικής κρίσης που ξεκινούσε.

Από την άλλη υπάρχει αναφορά και στην τουρκική επιχείρηση «Βαριοπούλα» σύμφωνα με την οποία θα προκαλούταν κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σε τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία της Άγκυρας προς την Ουάσιγκτον στις 27 Ιανουαρίου 2010 και με την ένδειξη «εμπιστευτικό», τονίζεται ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί ξέρουν πια ότι τα πραξικοπήματα δεν ενθουσιάζουν τον λαό και γι’ αυτό θα κατέφευγαν σε άλλα σενάρια ώστε να μπορούν να επέμβουν.

Σε ένα από αυτά τα σενάρια, την επιχείρηση «Βαριοπούλα», οι στρατιωτικοί θα οργάνωναν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε τζαμιά ώστε να προκληθεί ένταση που θα οδηγούσε σε κρίση με την Ελλάδα κι έτσι να μπορούσε να επέμβει δικαιολογημένα ο στρατός.

Πηγή: AEK365.gr

Related posts:

Comments