Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά – 2/12/2010

 

– H “Νόβα Μακεδονίγια” αναφέρει πως ο  εκπρόσωπος της FYROM στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας,  Ζόραν Γιόλεφσκι, κάλεσε τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις και να επισκεφτεί Αθήνα και Σκόπια. Στην ουσία επανέλαβε την έκκληση του Σκοπιανού Υπουργού Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, που καλούσε τον Νίμιτς πριν 15 ημέρες, είτε να επισκεφτεί τις 2 πρωτεύουσες, είτε να καλέσει τους διαπραγματευτές στην Νέα Υόρκη.

– Η “Ουτρίνσκι Βέσνικ” κάνει λόγο για ανώνυμες πηγές από Βρυξέλλες, οι οποίες ανάφεραν πόσο κακό θα αποδειχτεί για την χώρα, η προσωπική επίθεση του Σκοπιανού Ευρωβουλευτή, Βλάτκο Γκόρσεφ εναντίον του Ευρωπαίου Πρέσβη στα Σκόπια, Έρβαν Φουέρε. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, έριξε την ηθική ευθύνη για τις εξευτελικές δηλώσεις εναντίον του Φουέρε, στον ίδιο τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι.

– Η “Βέσερ”  επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες αναμένεται να πιέσει Αθήνα και Σκόπια για την επίλυση του προβλήματος της Ονομασίας, καθώς τα Σκόπια χάνουν την ευκαιρία να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ στο κοντινό μέλλον.

– Στην “Βρέμε“, σε άρθρο του Ιγκόρ Καβέβσκι, αναφέρεται ότι οι προσβολές εναντίον του Φουέρε, είναι και προσβολές εναντίον της Ευρωπαικής Ένωσης. Παράλληλα είναι αντίθετες με όλες τις διεθνείς συμβάσεις για προστασία των Διπλωματών.

Related posts:

Comments