Ο Μιλόσοσκι ζητάει την βοήθεια του… Δρούτσα για την έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων Ε.Ε. - Σκοπίων!!!

Σύμφωνα με τα Σκοπιανά ΜΜΕ, ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών, Μιλόσοσκι, απέστειλε επιστολή στον Έλληνα Ομόλογο του, Δημήτρη Δρούτσα, ζητώντας την… βοήθεια του για την έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων Ε.Ε. - Σκοπίων μέσα στον Δεκέμβρη.
Η επιστολή του όπως παρουσιάζεται από τα Σκοπιανά ΜΜΕ:
Επωφελούμαι της ευκαιρίας, με την προσεχή διάσκεψη του συμβουλίου της Ε.Ε. μέσα στον Δεκέμβρη, να ζητήσω την υποστήριξη σας για την υιοθέτηση απόφασης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την ΠΓΔΜ*”
Όπως ξέρετε, στο πακέτο διεύρυνσης του 2010, η Ευρωπαική επιτροπή ανανέωσε την εισήγηση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την χώρα μου, αναγνωρίζοντας την επίτευξη των στόχων μας του προηγουμένου έτους και διακηρρύσοντας εκ νέου ότι παραμένουμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του επόμενου επιπέδου της Ενταξιακής Διαδικασίας.

Η χώρα μου πληρεί τις προυποθέσεις για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για 2 συνεχή χρόνια και είναι υποψήφια χώρα χωρίς ουσιαστικά έναρξη ενταξιακών συνομιλιών για 5 ολόκληρα χρόνια. Αυτή η κατάσταση είναι δυσβάσταχτη για μια υποψήφια χώρα που θα κατοχυρώσει πλήρεις Εμπορικές Σχέσεις με την Ε.Ε., κάτω από την Συμφωνία Σταθεροποίησης και Συνεργασίας, καθώς και τόσο της αξιοπιστίας της Ε.Ε., όσο και της πολιτικής που ακολουθεί στην Διεύρυνση.

Η Δημοκρατία της Ελλάδας, ως το παλαιότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηνπεριφέρεια και ως υποστηρικτής της Διευρύνσεως, μέσω της “Ατζέντας της Θεσσαλονίκης” και σήμερα με την πρωτοβουλία της “Ατζέντας 2014/2018”, θα μπορούσε να συνδράμει σημαντικά στην αναζωογόνηση της Ευρωπαϊκής ένταξης όλης της ευρύτερης περιοχής. Η υποστήριξη σας στην υιοθέτηση της απόφασης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ* θα δημιουργήσει την κατάλληλη πολιτική ώθηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Με ένα τέτοιο βήμα, εμείς μαζί θα δραστηριοποιήσουμε το κατάλληλο θετικό κλίμα εμπιστοσύνης στις μεταξύ μας σχέσεις για να λύσουμε μόνιμα την εναπομείνατα διμερή διαφορά μας, με μια βιώσιμη λύση, αποδεκτή από τις 2 χώρες και από τους 2 λαούς, προς όφελος της Περιφερειακής και Ευρωπαϊκής σταθερότητας και ευημερίας.
(*) Στην επιστολή αναγράφεται με το συνταγματικό της όνομα.
Σχόλιο του Blog: Για κάποιον που αναλώνεται καθημερινά στην εξαπόλυση σφοδρών επίθεσεων εναντίον της Ελλάδας, αντί να πασχίζει από την πλευρά του για επίτευξη αμοιβαίως αποδεκτής λύσης σε πνεύμα συνεργασίας, η έκκλιση για “βοήθεια” από την χώρα μας, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί…Άκρως Υποκριτική!!!
Τμήμα Ειδήσεων - History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments