Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 13-12-2010

Η Νόβα Μακεντονίγια κάνει λόγο πως ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από το κόμμα Οικολόγων στην Ελλάδα, δήλωσε πως το κόμμα του δεν υποστηρίζει τον Εθνικισμό και ο Εθνικισμός δεν πρέπει να έχει επιπτώσεις στην συνεργασία στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Στην ίδια εφημερίδα η καθηγήτρια Μπιλιάνα Βανκόφσκα γράφει μεταξύ άλλων πως ο συνασπισμός VMRO-DPMNE-BDI είναι ανίκανος να εμπεδώσει πως θα έπρεπε να λειτουργεί έπειτα από 4 χρόνια και συνεχίζει να κατασκευάζει “Μνημεία της Ηλιθιότητας του” (!!) που αδιάκοπα θα θυμίζουν την πρόθεση τους να γίνουν αθάνατα.

Η Ουτρίνσκι Βέσνικ αναφέρει πως το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζόραν Θάλερ έστειλε επιστολές στους υπουργούς εξωτερικών των μελών της Ε.Ε. ζητώντας την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την ΠΓΔΜ. Η Αθήνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ασκεί πιέσεις για  μη υποβολή προθεσμίας σχετικά με τη συζήτηση του θέματος της έναρξης διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. Ο πρέσβης της Ε.Ε. Έρβαν Φουέρε δήλωσε πως κανένας από το κυβερνών VMRO-DPMNE του ζήτησε συγνώμη για τις κατηγορίες του μέλους του Ε.Κ. Βλάτκο Γκόρτσεφ. Ο Φουέρε πρόσθεσε πως αυτή η συμπεριφορά έκανε μεγάλη ζημιά στην ΠΓΔΜ.

H Ντνέβνικ αναφέρει πως επίσημοι φορείς της Αθήνας διαμαρτύρονται επειδή η πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για ζητήματα μειονοτήτων της Αλβανίας, Κωνσταντίνα Μπεζιάνη αναγνώρισε την ύπαρξη “Εθνικής Μακεδονικής” Μειονότητας στην Αλβανία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Σκοπιανών, η Μπεζιάνη “δέχεται πιέσεις από την Ελλάδα να αποκηρύξει την θέση της”.

 Η Βρέμε αναφέρει πως ειδικοί υποστηρίζουν η ΠΓΔΜ βυθίζεται στην βρωμιά και κατηγορούν παράλληλα την κυβέρνηση για έλλειψη αντίδρασης  στις καταστροφικές επιπτώσεις της τωρινής κατάστασης του περιβάλλοντος.

Related posts:

Comments