Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 15-12-2010

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 13 12 2010

– Η Ουτρίνσκι Βέσνικ αναφέρει πως ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, δήλωσε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Σκάϊ ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε των Σκοπίων αλλά ούτε και της Ελλάδος. Τα Σκόπια δεν συγκεντρώνουν υποστήριξη έτσι ώστε να εισέλθουν στην Ε.Ε. ενώ η Ελλάδα χαλάει την εικόνα του σοβαρού ηγέτη της περιοχής. Σε στήλη της εφημερίδα, ο Οικονομικός Αναλυτής, Ντον Ντόντσεφ, επισημαίνει πως η Κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερά προσεκτική με το δάνειο των 400 εκ. Ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και δεν πρέπει να ξεχνάνε πως αργα ή γρήγορα, κάποιος θα πρέπει να επιστρέψει το χρέος.

Η Νόβα Μακεντονίγια αναφέρει  πως ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η χώρα δεν είχε ποτέ πιο ξεκάθαρη στάση στο ζήτημα της ονομασίας. Επίσης πρόσθεσε πως όσο είναι αυτός Πρόεδρος, δεν θα επέτρεπε λύση, η οποία θα είχε επίδραση στην Ταυτότητα, Γλώσσα, Σύνταγμα και Εθνική τους αξιοπρέπεια. Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε την ομιλία του, ¨Σκανδαλώδη, Ανώφελη και χωρίς καθόλου νέες πρωτοβουλίες.”

– Η Ντνέβνικ αναφέρει πως ένας Σκοπιανός μετανάστης από την Αυστραλία είναι πίσω από τις τηλεφωνικές απειλές για την ζωή του πρώην προέδρου, Τσρβενκόφσκι. Παράλληλα τονίζει πως Γκρούεφσκι  και Παπανδρέου θα συναντηθούν για 8η φορά στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Βέσερ κάνει λόγο πως η ένωση των δημοσιογράφων στην ΠΓΔΜ καταδίκασε την επίθεση εναντίον φωτογράφου της Βέσερ και ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα πάρει νομικά μέτρα ώστε να προστατεύσει συναδέλφους τους από παρόμοιες καταστάσεις.

 

Related posts:

Comments