Ξανά σε τουρκικά χέρια το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου; Ονειρεύονται να γίνει ξενοδοχείο…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
 
 
 
01.02.2011
  
Το πρωτοσέλιδο της AKSAM είναι αφιερωμένο στην αίτηση που έγινε στο δήμο Πριγκήπου και στην επαρχία Νήσων για αλλαγή χρήσης του πολεοδομικού σχεδίου, όπου βρίσκεται το ορφανοτροφείο, ώστε από περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί «ειδικής χρήσης» να μετατραπεί σε «τουριστική περιοχή», αναφέρει ο Στρατής Χαραλάμπους, Κατά την εφημερίδα, ο σκοπός είναι να μετατραπεί το κτίριο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων με το όνομα Prinkipo Palas. Αληθεύει;
Αν ναι, φαίνεται ότι μετά από 102 χρόνια θα γίνει πράξη το όνειρο του Γάλλου αρχιτέκτονα Vallaury που έκτισε το κτίριο το 1899, για να γίνει ξενοδοχείο και λόγω άρνησης των Οθωμανικών αρχών αγοράστηκε από την αρχόντισσα Ελένη Ζαρίφη και το 1902 μεταφέρθηκε από τον Βαλουκλή το ορφανοτροφείο, το οποίο λειτούργησε μέχρι το 1960.
Έτσι, μια διαμάχη 50 ετών για τον τίτλο του Ορφανοτροφείου Πριγκήπου, αρχικά μεταξύ ελληνικής κοινότητας και τουρκικού κράτους και στη συνέχεια μεταξύ Πατριαρχείου και τουρκικού κράτους καταλήγει σε τουριστική εκμετάλλευση στο βωμό του κέρδους. Ελπίζουμε ότι η αλήθεια είναι διαφορετική και ότι η εφημερίδα με το πρωτοσέλιδο εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=64587

 


Related posts:

Comments