ΣΥΝΕΧIΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚAΛΟYΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙAΝΟI

Χάντμπολ: Αποσύρθηκε ο Αρίων Πτολεμαΐδας λόγω διαμαρτυρίας!!

vergina sun history of macedoniacom About History of Macedonia Blog
O Aρίων Πτολεμαΐδας “θυσίασε” την ευρωπαϊκή συμμετοχή μετά την άρνηση του να συμμετάσχει σε αγώνα με αντίπαλο ομάδας της FYROM που έφερε στις φανέλες της, τον Ήλιο της Βεργίνας! Άξια συγχαρητηρίων είναι η επιλογή των ανθρώπων της γυναικείας ομάδας του Αρίωνα Πτολεμαΐδας.
Η ελληνική ομάδα “θυσίασε” την πρώτη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς δεν ήθελε να αντιμετωπίσει μια ομάδα που έφερε στις εμφανίσεις της τον Ήλιο της Βεργίνας. Η… πέτρα του σκανδάλου είναι και πάλι η Ζίτο Πρίλεπ από τη FYROM, η οποία επρόκειτο να αντιμετωπίσει το Σάββατο (5/2) τον Αρίωνα στον πρώτο αγώνα της φάσης των “16” του Challenge Cup στο Λέχοβο της Φλώρινας. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Flash Player ad. : 10.1.102 - (src:http://static.24media.gr/ads/incasino-apolausi-140×180-adman.swf)

Είναι η ίδια ομάδα που είχε πρωταγωνιστήσει σε αντίστοιχο… επεισόδιο με τον Μεγάλο Αλέξανδρο τον Οκτώβρη του 2009.

Οι Σκοπιανοί αρνήθηκαν στην τεχνική σύσκεψη να αλλάξουν φανέλες και έτσι σε συνενόηση με την ΟΧΕ, οι διοικούντες τον Αρίωνα αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στον αγώνα.

Η ΟΧΕ είχε αποστείλει έγγραφο στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EHF) πριν από τρεις εβδομάδες. Η απάντηση ήρθε πριν από τρεις μέρες με την EHF να μην αναγνωρίζει νομικό έρεισμα στον κανονισμό, καθώς το θέμα είναι πολιτικό και όχι αθλητικό.

Η Ζίτο Πρίλεπ προκρίθηκε ξεκούραστα στα προημιτελικά. Ο Αρίων κινδυνεύει με αποκλεισμό δύο χρόνων από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ:
“Δεν διεξήχθη ο προγραμματισμένος αγώνας για σήμερα Σάββατο 5/2/2011 το απόγευμα ώρα 4μμ αγώνας, στο Λέχοβο της Φλώρινας, μεταξύ των ομάδων Αρίωνα Πτολεμαΐδας και Ζίτο Πρίλεπ της ΠΓΔΜ για τη φάση των “16” του Τσάλεντζ Καπ Γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινoβραδινής τεχνικής σύσκεψης, η ομάδα Ζίτο Πρίλεπ της ΠΓΔΜ παρουσίασε αγωνιστική φανέλα στην οποία εμφανιζόταν το αστέρι της Βεργίνας ως τμήμα του λογότυπου του εμπορικού της χορηγού.

Στη συνέχεια το σωματείο Αρίωνας Πτολεμαΐδας και κατόπιν συνεννόησης με την ΟΧΕ κατέστησε σαφές στον Αυστριακό παρατηρητή του αγώνα κ. Μπουρζιβαλ ότι εφόσον δεν αλλάξουν οι φανέλες της ομάδας του Πριλεπ δεν θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι. Η ομάδα της ΠΓΔΜ δεν δέχτηκε να αγωνιστεί με διαφορετική εμφάνιση. Ως εκ τούτου το προγραμματισμένος αγώνας για σήμερα δεν διεξήχθη αφού στις ώρες που μεσολάβησαν δεν προέκυψε κάποια νέα εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι εδώ και 3 εβδομάδες η ΟΧΕ ήταν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην οποία είχε κάνει τις σχετικές επισημάνσεις αναφορικά με τον επικείμενο αγώνα επικαλούμενη και το ιστορικό με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών.

Μάλιστα η ΟΧΕ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να υποχρεώσει την ομάδα της ΠΓΔΜ να αφαιρέσει από την φανέλα της το Ελληνικό εθνικό σύμβολο ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά ότι Ελληνικές ομάδες δεν αγωνίζονται εφόσον δεν τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από την ενδιάμεση συμφωνία Ελλάδος-ΠΓΔΜ.

Τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, η EHF ενημέρωσε την ΟΧΕ πως δεν μπορεί να υποχρεώσει την ομάδα του Πριλεπ να αλλάξει τις φανέλες της διότι, δεν υπάρχει στον κανονισμό της EHF σχετικό νομικό έρεισμα επισημαίνοντας ότι η διαφορά είναι πολιτική και όχι αθλητική”.

Related posts:

Comments