«Εδώ νοιώθω όπως στην Τουρκία» είπε ο Νταβούτογλου στα Αρριανά…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

10.03.2011
  
Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
Μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο χωριό του Μεχμέτ Μοεζίνογλου, του αντιπροέδρου του κόμματος του Ερντογάν, όπου εκ του προχείρου στήθηκε μια μεγάλη υποδοχή Η όμορφη Βιντάλ επιλέχθηκε να προσφέρει την ανθοδέσμη στον υψηλό επισκέπτη του Δήμου Αρριανών, ο οποίος ευγενικά την προσέφερε στην μαντηλοφορούσα σύζυγό του, η οποία τον ακολουθεί στην επίσκεψή του αυτή.
 
 
 
Με καθυστέρηση μιας ώρας και αυτοσχεδιασμούς που γίνονται την τελευταία στιγμή ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του Αχμέτ Νταβούτογλου στις …ομορφιές της Θράκης, αφού ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών συνοδευόμενος από τον Μεχμέτ Μοεζίνογλου, τον ισχυρό άνδρα του κόμματος του Ερντογάν του ΑΚP και της Ζiraat Bankasi,  αλλά και με τις υποδείξεις των τοπικών διπλωματικών αρχών κινείται με άνεση σε χωριά και πόλεις.


Με τη μαντίλα η κυρία δίπλα του, είναι η σύζυγος του Νταβούτογλου, που
τον ακολουθεί με την υπουργική λιμουζίνα στην ιδιωτικού χαρακτήρα επίσκεψή του

Έτσι, αιφνιδιαστικά μπήκε στο πρόγραμμά του η επίσκεψη στα Αρριανά, όταν ερχόμενος από την Αθήνα έκανε μια παράκαμψη μέσω της Εγνατίας οδού προκειμένου να δει τους κατοίκους του εκεί Καλλικρατικού δήμου, που είναι στην πλειονότητά τους μειονοτικοί, αλλά και τον πεθερό του Μοεζίνογλου, που διαμένει εκεί.

 

Οι κάτοικοι ήταν εύκολο να συγκεντρωθούν και από την εβδομαδιαία αγορά

Τον Τούρκο υπουργό των εξωτερικών ανέμεναν οι βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν, αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αρριανών, που  ειδοποιήθηκε άμεσα και εκπληκτικά πολύ γρήγορα κι έσπευσαν άπαντες, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερήφ. Μια ανθοδέσμη με λουλούδια προσέφερε στον υψηλό επισκέπτη με το που κατέβηκε από το αυτοκίνητό του η όμορφη Βιλντάν, ενώ ο κ. Νταβούτογλου την προσέφερε με τη σειρά του στη σύζυγό του, που τον ακολουθεί στην περιοδεία του αυτή.

Φορά μαντήλι στο κεφάλι κι έχει πολύ συντηρητικό ντύσιμο σε σχέση με την κυρία Ερντογάν, η οποία ναι μεν έχει υιοθετήσει το ισλαμικό προφίλ, αλλά ξεχώριζε στο σύνολο της εμφάνισής της. Ο κ. Νταβούτογλου συνέπεσε και με το παζάρι που γίνεται στο κέντρο των Αρριανών, ενός οικισμού 1200 κατοίκων, ενώ μπήκε για δύο λεπτά στο κεντρικό καφενείο και έστειλε μήνυμα σε όλους τους παρευρισκόμενους μιλώντας φυσικά στα τουρκικά, αφού τον καλωσόρισε λιτά και τρακαρισμένος ο δήμαρχος λέγοντας ότι πρώτη φορά επί των ημερών του και με τη νέα φυσιογνωμία του δήμου υποδέχεται ένα τόσο υψηλό επισκέπτη.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου για να μπορούν όλοι να τον βλέπουν, καθώς  τον είχαν περικυκλώσει κάμερες και δημοσιογράφοι που τον ακολουθούν από την Τουρκία και την Ελλάδα, ανέβηκε σε μια καρέκλα, όπου μίλησε από στήθους, στέλνοντας ένα μήνυμα και επαναλαμβάνοντας ότι η τουρκική μειονότητα αποτελεί γέφυρα φιλίας και ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα κατ’ επανάληψη έλεγε: «Σας νοιαζόμαστε. Πάντα μιλάμε για σας με τον κ. Μοεζίνογλου. Τώρα που ήρθα εδώ νοιώθω όπως  στην Τουρκία, σαν να’ μαι στην Κόνυα! Σε όλες τις υποθέσεις που σας απασχολούν είμαι δίπλα σας.

Έριξε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα του «Χρόνου» ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, με το που μπήκε στο καφενείο των Αρριανών

Αν υπάρχει ησυχία και ειρήνη στην περιοχή κι εμείς νοιώθουμε ήσυχα και ωραία. Σας στέλνω τα χαιρετίσματα του πρωθυπουργού Ταγήπ Ερντογάν.

Να μας συγχωρήσετε που δεν μπορούμε να σας δούμε όλους, γιατί έχουμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να το ακολουθήσουμε. Όταν ακούμε για τη Δυτική Θράκη πάντα το μυαλό μας τρέχει σε σας».

 

Γέμισε πολυτελή αυτοκίνητα ο δρόμος των Αρριανών, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο
 

Related posts:

Comments