Εταιρεία του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά εξαγόρασε δύο εκτάσεις στο κέντρο των Σκοπίων

15/03/11

Εταιρεία του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά εξαγόρασε από το δημόσιο της ΠΓΔΜ δύο εκτάσεις οικοδομήσιμης γης στο κέντρο των Σκοπίων, τα οποία προορίζονται για ανέγερση ξενοδοχείου και κτιρίου, στο οποίο θα στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.
Η έκταση των δύο οικοπέδων ανέρχεται περίπου στα 6.300 τετραγωνικά μέτρα και η εξαγορά τους έγινε μέσω δημοπρασίας, στην οποία πλειοδότησε η θυγατρική του ομίλου του Δ. Κοντομηνά στην ΠΓΔΜ “DC Prime Properties SA”, έναντι ποσού 630.000 ευρώ.
Η εταιρεία αυτή ήταν η μοναδική που συμμετείχε στη δημοπρασία που διεξήχθη πριν μερικές ημέρες στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με σχετικές αναφορές των ΜΜΕ των Σκοπίων, στο ένα οικόπεδο θα κατασκευασθεί ξενοδοχείο σε συνεργασία με την αλυσίδα “Marriot”, ενώ στο δεύτερο οικόπεδο θα ανεγερθεί κτίριο, στο οποίο θα στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου των Σκοπίων και μεγάλο μέρος του κόστους κατασκευής του θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία του Έλληνα επιχειρηματία.
Επίσης, η ελληνική εταιρεία οφείλει να εξαγοράσει επιπρόσθετα 514 τετραγωνικά μέτρα που ανήκουν σε ιδιώτη.
Η εταιρεία υποχρεούται να ολοκληρώσει τις εν λόγω κατασκευές το αργότερο σε έξι χρόνια από τη στιγμή εξασφάλισης άδειας κατασκευής, αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα.
Οι δύο αυτές εκτάσεις οικοδομήσιμης γης βρίσκονται στα όρια της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων.

Related posts:

Comments
nikos says:

ti anagi exi o Kontominas! ti ke an ftiaksoun ktiria tis kivernisis ton Skopion! Epixirimatias ine,oti theli kani opos oloi!Den tous noiazoun ti xroma exoun oi xores pou ependioun,mono to xroma tou xrimatos kseroun!