Επείγον Δελτίο Τύπου από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Ιμπεριαλισμός των Σκοπίων

Η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων ΜΡΤ μεταδίδει καθημερινά, μετά τις ειδήσεις, το δελτίο καιρού συνοδευόμενο με χάρτη όπου η Μακεδονία παρουσιάζεται ως ενιαίος χώρος της FYROM και όλες οι πόλεις της ελληνικής Μακεδονίας αναφέρονται με τις σλαβικές ονομασίες τους. Τούτο συμβαίνει έως και σήμερα 29/3/2011.

Το προκλητικό αυτό γεγονός, που επιβεβαιώνει τον ιμπεριαλισμό των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδος είχε αποκαλύψει δημόσια η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007.

Θεωρείται αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε ή θα παρουσιάσει αύριο στη Χάγη με πληρότητα το κρατικό αυτό τηλεοπτικό τεκμήριο. Χαρακτηριστικές είναι οι δύο παραπάνω φωτογραφίες.

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

—————

Σχόλιο History-Of-Macedonia.com

Δελτίο Καιρού της Σκοπιανής Κρατικής τηλεόρασης ΜΡΤ σε video

Related posts:

Comments
Άρτεμις says:

Υποθέτω η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών αναφέρεται στην Εμμονή του Δ.Κ. της Κρατικής Τηλεόρασης των Σκοπίων να επικεντρώνεται στην Γεωγραφική Μακεδονία, διαφημίζοντας έντονα τις Σλαβικές ονομασίες των πόλεων.

Video από Δελτίο Καιρού της Κρατικής Τηλεόρασης των Σκοπίων:

rel="nofollow">

#Κι εμείς στα δελτία καιρού έχουμε στοιχεία και για τις γύρω χώρες ή και για όλη την Ευρώπη. Και φυσικά όλες τις ξένες πόλεις τις γράφουμε στα ελληνικά. #

Προσπαθείτε να συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις. Άλλο να δείχνει ένα Δ.Κ., λόγου χάρη τα Βαλκάνια με Ελληνικές ή Σλαβικές ονομασίες και εντελώς άλλο η μόνιμη εστίαση στην Γεωγραφική Μακεδονία για προφανείς λόγους.

Εκτός των άλλων, είναι ενδεικτική η κοντινή, οριζόντια απεικόνιση πόλεων της Μακεδονίας με Σλαβικές ονομασίες στο τέλος του Δελτίου, με πρώτη από όλες την “Solun”. Παρόμοιες απεικονίσεις βρίσκουμε στα Δελτία Καιρού μόνο όταν αναφέρονται σε περιοχές της ίδιας χώρας. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Mπορείτε να μας δείξετε Δελτίο Καιρού της Ελληνικής Κρατικής Τηλεόρασης, στο οποίο βλέπουμε αντίστοιχη εμμονή αποκλειστικά για την Γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, προβάλλοντας τις αντίστοιχες Ελληνικές ονομασίες;;; Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελληνική Τηλεόραση.

Ενδεικτικό Δελτίο καιρού της ΝΕΤ:

rel="nofollow">

Ι. Παρίσης says:

Κοιτάζω τον χάρτη του καιρού και δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Βλέπω ότι υπάρχουν τα σωστά όρια των γύρω χωρών (και τα δικά μας) και στοιχεία καιρού. Φυσικά οι ονομασίες των πόλεων (και σε Αλβανία και Ελλάδα) είναι στα σλάβικα αφού απευθύνεται σε Σλάβους.
Κι εμείς στα δελτία καιρού έχουμε στοιχεία και για τις γύρω χώρες ή και για όλη την Ευρώπη. Και φυσικά όλες τις ξένες πόλεις τις γράφουμε στα ελληνικά. Αυτό σημαίνει ότι τις διεκδικούμε;
Που είναι το παράξενο δεν καταλαβαίνω.
Μήπως αντί να υποστηρίζουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τις προκλήσεις των Σκοπιανών με σοβαρά επιχειρήματα και σθεναρή στάση και αποφάσεις, “ανακαλύπτουμε” θέματα εκεί που δεν υπάρχουν και χάνουμε τη σοβαρότητά μας;
Αν κάνω κάπου λάθος ας μου πει ένας τι είναι αυτό το ανθελληνικό που δεν βλέπω στον χάρτη αυτό.

Κώστας says:

Ο Αλυτρωτισμός είναι ξεκάθαρος. Είναι ο ίδιος χάρτης της Μεγάλης Μακεδονίας με καβαλάρη το Μεγα Αλέξανδρο κάτω από το Άστρο της Βεργίνας που συναντώ σε γκράφιτι σε κεντρικές πλατείες χωριών και πόλεων όταν επισκέπτομαι τα Σκόπια. Δεν πρόκειαται για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για έναν κρίκο σε μια αλυσίδα γεγονότων.Η ίδια η Κρατική τηλεόραση των Σκοπίων μεταδίδει συχνά ακραία εθνικιστικά σποτ που στην Ελλάδα μόνο σε ένα περιθωριακό ακροδεξιό κανάλι θα έβλεπες. Ακόμηκαι το τηλεάστυ του Καρατζαφέρη θεωρείται πιο μετριοπαθές από την Κρατική τηλεόρασή τους. Πρόσφατα προβλήθηκε ένα βίντεο όπου οι Σκοπιανοί παρουσιάζονται ως το ανώτερο έθνοςτης Λευκής Φυλής (ότι ακριβώς είπε και ο Χίτλερ για το Γερμανικό Έθνος), ότι όλοι οι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη (εκτός της μαύρης και της κίτρινης φυλής) είναι αδέλφια τους αφού φέρουν Σκοπιανά γονίδια (αντιγραφή της Ναζιστικής Φυλετικής προπαγάνδας), ότι τα πάντα στον πλανήτη από αυτούς ξεκίνησαν κ.α. Σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό τους ισχυρίζονται οι οραγματικοί δημιουργοί των Ολυμπιακών είναι οι Σκοπιανοί, όπως και ιδρυτές της Αθήνας!!(πρώτα είχαμε τη Θεσσαλονίκη τώρα τους ανοίγει η όρεξη και για πιο Νότια). Μετά από όλα αυτά δε νομίζω ο συγκεκριμένος χάρτης να είναι τυχαίος, είναι μέρος της προσπάθειας να πείσουν τον πληθυσμό ότι η πατρίδα τους είναο μεγαλύτερη..Γιατί ο χάρτης δεν επεκτείνεται περισσότερο στη Νότια Σερβία ή την Αλβανία αλλά αποκλειστικά στις περιοχές που περιλαμβάνει η αλυτρωτική τους ατζέντα; Φαντάσου η ΝΕΤ στο πλάνο για τον καιρό της Ελλάδας να περιελάμβανε και τις πόλεις της Μικράς Ασίας