Υπουργείο Εξω(φρε)νικών 3-4-2011

— Πριν από τον επόμενο «Πανηγυρικό» και τη διάλεξη περί του τι εστί πατριωτισμός, ας τραβήξει κάποιος από το μανίκι τον φον Δημήτριο Α΄ και ας του εξηγήσει:

α) Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το Καστελλόριζο είναι ελληνική γη, όπως αναρωτήθηκε ο ίδιος. Απλώς αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία στην υφαλοκρηπίδα του και στην ΑΟΖ του, κάτι που παρακολουθήσαμε πώς γίνεται με την υπόθεση του ιταλικού πλοίου.
β) Ας μη θυμώνει με τον Βαγγέλη (σ.σ. υπουργό Εθνικής Άμυνας) ο οποίος είναι γνωστό ότι εκτιμά απεριόριστα τα διπλωματικά και ηγετικά του προσόντα. Απλώς ο Βαγγέλης δεν πρόκειται να φορτωθεί αμαρτίες άλλων, ειδικά μάλιστα εάν αυτές ανήκουν στους ακολούθους του… Μεγάλου.
γ) Όταν λέει ότι δεν δέχεται γρατσουνιά στα κυριαρχικά δικαιώματα, μήπως θα πρέπει να ξανακοιταχτεί στον καθρέφτη, να δει ότι δεν ήταν γρατσούνισμα απλώς, αλλά ουλή, βαθιά ουλή αυτό που απέμεινε από τη διαχείριση της υπόθεσης του ιταλικού πλοίου;

— Αν μη τι άλλο, ο φον Δημήτριος Α΄ είναι τέρας ψυχραιμίας. Είχαμε υποστεί τέτοιο διπλωματικό στραπάτσο, αλλά η δενδροφύτευση, δενδροφύτευση… Απλώς ακόμη και σε αυτήν την προσπάθεια ήταν θλιβερό το θέαμα. Φτυάρι στο χέρι, με τα μανικετόκουμπα μαζεμένα, κολλαριστός γιακάς και κηρύγματα περί πατριωτισμού…

[..]

— Στη Χάγη καλή ήταν η ελληνική παρουσία. Υπήρχαν όχι μόνο αναλυτικές καταθέσεις, αλλά και ευρηματικές τοποθετήσεις από τους νομικούς συμβούλους της χώρας μας. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απόφαση, η οποία σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν δεν αφορά το όνομα, θα δημιουργήσει εξελίξεις.

— Πάντως μια σατανική σύμπτωση στέλνει το Σκοπιανό για μετά το καλοκαίρι. Πρόωρες εκλογές, που με τα σημερινά δεδομένα κερδίζει πάλι ο κ. Γκρούεφσκι, προκηρύχθηκαν για τις αρχές Ιουνίου. Οπότε μέχρι τότε μην περιμένετε ούτε κιχ.

— Ένα από τα πιο ωραία που ακούστηκαν ελέχθη από τον εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ κ. Διμίτροφ που προέβη ενώπιον του Δικαστηρίου σε μια μεγάλη «παραχώρηση» για την Ελλάδα, καθώς όπως δήλωσε: «Εμείς δεν αντιτιθέμεθα στη χρήση του όρου Μακεδονία εκ μέρους και της Ελλάδας, εάν έτσι θέλει να κατονομάσει μια περιοχή της»!

— Τα λέει ωραία στη «Χουριέτ» ο κ. Δρούτσας και στέλνει αυστηρότατα μηνύματα. Δυστυχώς τα λεκτικά μηνύματα πρέπει να συνoδεύονται από πράξεις, διαφορετικά μάλλον καθίστανται περιττή φλυαρία.

— Αλλά εκείνο που μας άρεσε περισσότερο ήταν ότι όλη η θεωρία του κ. Δρούτσα βασίζεται τελικώς στο ότι η Τουρκία θα δεχθεί το Δίκαιο της Θάλασσας. Δεν γνωρίζουμε πού εδράζεται αυτή η αισιοδοξία, αλλά προφανώς η τουρκική εξωτερική πολική δεν απέρριπτε το Δίκαιο της Θάλασσας 29 χρόνια επειδή δεν είχε βρεθεί ένας Δ. Δρούτσας να την πείσει… Εκτός εάν θέλουν να πιστέψουμε ότι η Τουρκία θα κάνει την κίνηση για να αποφύγει τη δυσαρέσκεια(!) του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

— Όσο για το ταξίδι του στην Ίμβρο, φυσικά και έχει την αξία του, αλλά ας μη λησμονεί ότι Ίμβρος και Θράκη δεν μπαίνουν στην παλάντζα. Στη μια πλευρά είναι μερικές οικογένειες και κάποια σπίτια για τις καλοκαιρινές διακοπές και στην άλλη μεριά είναι εκατό χιλιάδες έλληνες πολίτες που παραδίνονται καθημερινά στις ορέξεις του κάθε κυρίου Νταβούτογλου.

Πηγή: Paron.gr

Related posts:

Comments