Υπουργείο Εξω(φρε)νικών

— Όλο αισιοδοξία τα δημοσιεύματα για τη δικαστική διαδικασία στη Χάγη σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ εναντίον της Ελλάδας για το βέτο στο Βουκουρέστι. Θέλουμε κι εμείς να συμμεριστούμε την αισιοδοξία αυτή, αλλά όπως σε όλες τις διαστάσεις της ζωής, μένει να δούμε ποιος θα δικαιωθεί στο τέλος.

— Να θυμίσουμε ότι μια πρώτη διαφωνία για την υπερασπιστική τακτική της χώρας μας είχε οδηγήσει σε απομάκρυνση από τη θέση του κορυφαίο στέλεχος της Διπλωματικής Υπηρεσίας που είχε συγκρουστεί με την κ. Τελαλιάν της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, η οποία είχε και το πάνω χέρι στη διαδικασία.

— Ο δε πρώην πρέσβης μας στην Ουάσινγκτον και πιο πριν στα Σκόπια, Αλέξανδρος Μαλλιάς, με συνέντευξή του υποστηρίζει τώρα ότι από το 2007 είχε προτείνει την προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη για τις παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Γνωρίζει πολλά ο κ. Μαλλιάς για το Σκοπιανό και θα μοιραστούμε τα μυστικά του μόλις κυκλοφορήσει το βιβλίο του, το οποίο έχει σχεδόν τελειώσει κι έτσι κάθε δημοσιότητα είναι για καλό (των πωλήσεων).

— Πάντως ο κ. Μαλλιάς έχει έναν λόγο παραπάνω να τα πει με το νι και με το σίγμα, όχι επειδή είναι πια στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά επειδή δεν του προτάθηκε να παραμείνει στη Διπλωματική Υπηρεσία, όπου θα μπορούσε να χειριστεί υποθέσεις όπως το Σκοπιανό και τα βαλκανικά.

— Η παρακάτω δήλωση είναι ο ορισμός του «σε φτύνουν κι εσύ κοιτάς στον ουρανό βλέποντας τις ροχάλες σαν βαριές σταγόνες»: «Η άποψη του κ. Αρίντς (σ.σ.: ότι η Ελλάδα έχει βγει με το σκουφί και ζητιανεύει) εικάζουμε ότι δεν αποτελεί θέση της τουρκικής κυβέρνησης, γιατί στερείται αλήθειας και σοβαρότητας».

— Δεν του έφθαναν όλες οι ταλαιπωρίες του κ. Πεταλωτή, υποχρεώθηκε να εκδίδει και τέτοιου είδους ανακοινώσεις από την περιοχή του Νείλου. Δηλαδή, για να καταλάβουμε, δεν καταδικάζεται η τουρκική κυβέρνηση για τις προσβολές εναντίον της Ελλάδας, γιατί ακόμη κι αν τα είπε όλα αυτά ο Αρίντς, αποκλείεται να τα συμμερίζεται η κυβέρνησή του, η οποία σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό διακρίνεται για τη φιλαλήθεια και τη σοβαρότητά της;

Πηγή: paron.gr

Related posts:

Comments