ΠΓΔΜ: δεν κάνουμε μυστικές συνομιλίες με Ελλάδα

April 12th, 2011 by GiannisXo

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για μυστικές διαβουλεύσεις γύρω από το θέμα της ονομασίας προχώρησε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ καθως η χώρα αργά αλλά σταθερά εισέρχεται σε προεκλογικό κλίμα, στο οποίο βασικό χαρακτηριστικό θα είναι για μια ακόμη φορά η “επίλυση της ονομασίας”. «Διαψεύδουμε ολοκληρωτικά τις αναφορές σε κάποια ΜΜΕ για δήθεν ύπαρξη μυστικών διαπραγματεύσεων γύρω από το ζήτημα της ονομασίας. Αυτού του είδους οι αναφορές είναι εντελώς ανακριβείς και αποτελούν αναλήθειες και κατασκευές», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι το μοναδικό πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται συνομιλίες επ’ αυτού του ζητήματος είναι η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών δια των υπηρεσιών που προσφέρει ο κ. Νίμιτς.

«Η κυβέρνηση θεωρεί όλες αυτού του είδους τις αναφορές στα ΜΜΕ ως κακοπροαίρετες έναντι των συμφερόντων της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση. Ωστόσο στο πλαίσιο των συζητήσεων Μπαρόζο και Γκρούεφσκι, επανειλημμένα ο πρωθυπορυγός των Σκοπίων αναφέρθηκε στις επαφές και συνομιλίες με την Ελληνική πλευρά, χωρίς να καθορίσει εντούτοισ σε ποιό επίπεδο και πως πραγματοποιούνται αυτές.

Πηγή:  e-dragoumanos.gr

Related posts:

Comments