Σε διπλωματικό επεισόδιο κινδύνευσε να καταλήξει τροχαία παράβαση Σκοπιανού Διπλωμάτη

Σε διπλωματικό επεισόδιο κινδύνευσε να καταλήξει τροχονομική παράβαση του επικεφαλής του γραφείου συνδέσμου των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή. 

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν τον διπλωμάτη και λόγω της επιμονής τους κατατέθηκε διάβημα για «απρεπή συμπεριφορά» σε βάρος του.

Το περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Τσιμισκή. Δικυκλιστής κατήγγειλε σε αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» ότι διπλωματικό αυτοκίνητο πέρασε με «κόκκινο» τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης και κινδύνεψε να τον παρασύρει.

 Οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο του σκοπιανού διπλωμάτη και ζήτησαν να σταματήσει, ύστερα από την επιθυμία του ιδιώτη δικυκλιστή να υποβάλει μήνυση. Σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση, το αυτοκίνητο στάθμευσε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, αφού χρησιμοποιήθηκαν ηχητικά σήματα και ο οδηγός του, επικεφαλής της σκοπιανής αντιπροσωπείας, αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο, όπως έχει δικαίωμα λόγω της ιδιότητάς του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το γεγονός έληξε όταν έγινε ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ του σκοπιανού διπλωμάτη και των αστυνομικών. Ωστόσο, χθες εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία στο ελληνικό γραφείο σύνδεσης στα Σκόπια από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και υποστηρίχθηκε ότι ο διπλωμάτης εξαναγκάστηκε με τη βία να βγει από το όχημά του και οι αστυνομικοί δεν του συμπεριφέρθηκαν σωστά.

Πηγή: Makthes.gr

Related posts:

Comments