ΗΠΑ: Οι Σκοπιανοί ιδρύουν Ομάδα Στήριξης Βουλευτών

former yugoslav republic of macedonia2 Σκόπια: Αναγκαίος ο ευρύς συνασπισμός

1 Ιουνίου 2011

Οι Σκοπιανοί των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω του Οργανισμού τους «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» (United Macedonia Diaspora), επιχειρούν να συγκροτήσουν στο Κογκρέσο ομάδα στήριξης βουλευτών (Congressional Caucus) για την προαγωγή των θεμάτων και των σκοπών τους.

Στην ανακοίνωσή τους την εμφανίζουν ως «μία διακομματική ομάδα η οποία να στοχεύει στην ενδυνάμωση μιας θετικής και αμοιβαίας σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μακεδονίας», όπως αναγράφουν χαρακτηριστικά. Καλούν τους Σκοπιανούς και τους φίλους τους ανά την Αμερική να επικοινωνήσουν με τους βουλευτές της περιοχής τους και να τους προτρέψουν να συμμετάσχουν στο Caucus, ενώ δίνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τηλεφωνικούς αριθμούς και ηλεκτρονικές διασυνδέσεις μέσω του Ίντερνετ.

Ο συντονιστής ΣΑΕ Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος με κατεπείγον μήνυμά του ενημέρωσε τους Οργανισμούς της Ομογένειας κρούοντας τον κώδωνα για την καινούργια απόπειρα προπαγανδιστικής τακτικής των Σκοπίων και προτρέπει τους ομογενείς να επικοινωνήσουν με τους κατά τόπους βουλευτές τους και να τους πουν να μη συμμετάσχουν.

Σημειώνεται ότι στις 4 Απριλίου 2011 η Επιτροπή Διοίκησης της Βουλής ενέκρινε τη δημιουργία της πρώτης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής «Μακεδονία (FYROM) και Αμερικανομακεδόνων», όπως αναφέρεται στα έγγραφα. Η επιτροπή προεδρεύεται από την Ρεπουμπλικανή βουλευτή Candice Miller από το Μίσιγκαν.

Στο ενημερωτικό δελτίο που έστειλε ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρεται πως «έχουμε τη γνώμη πως η δημιουργία της παραπάνω επιτροπής, αν και είναι νόμιμη και κατανοητή, έρχεται σε μία ακατάλληλη χρονική περίοδο γι’ αυτό θα πρέπει να αποθαρρυνθούν οι προσπάθειες να αυξηθούν τα μέλη της, τουλάχιστον μέχρι να λυθεί το εκκρεμές θέμα της διαφωνίας για την ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Εξάλλου, όπως τονίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης στο Γούστερ της Μασαχουσέτης, η προπαγάνδα των Σκοπίων οργιάζει κυριολεκτικά σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνισμού γενικότερα. Έχουν κατακλυστεί τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και το Ιντερνετ με ανθελληνική προπαγάνδα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=14410

Related posts:

Comments
East says:

Ακολουθούμε λάθος πολιτική στο Σκοπιανό.

Το Σκοπιανό δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα για εμάς.

Οι Σκοπιανοί είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί, που δεν αισθάνονται Σλάβοι αλλά απόγονοι Ελλήνων.

Το “πρόβλημα” ξεκίνησε πριν 100 χρόνια, την εποχή των “εθνογεννέσεων” στα Βαλκάνια. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή ήταν Σλαβόφωνοι φοβόντουσαν να δηλώσουν Έλληνες(ύστερα από ότι είχε γίνει με τους Σλάβους θα τους
απορρίπταμε), όμως δεν θέλαν σε καμία περίπτωση να δηλώσουν Σλάβοι-Σέρβοι-Βούλγαροι κτλ, γι’αυτό δηλώναν “Όρτοντοξ Ματσεντόνσκι”(Που φυσικά μετά λόγω Αθείας του κομμουνισμού έμεινε σκέτο “Ματσεντόνσκι”).

Ένα άλλο παράδειγμα Σλαβόφωνων που δεν αισθάνονται Σλάβοι, είναι οι Πομάκοι. Οι Πομάκοι, που είναι εκσλαβισμένοι και εξισλαμισμένοι Θράκες, μιλούν ίδια γλώσσα με τους Βούλγαρους, όμως δεν αισθάνονται ούτε Σλάβοι ούτε Τούρκοι.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαρίσει τα Σκόπια και τους Σκοπιανούς στους Σλάβους, ούτε στον Αλβανικό και Βουλγαρικό εθνικισμό.

Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει τους Σκοπιανούς, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να ξαναγίνει Έλληνας. Έτσι, σε 10 χρόνια τα Σκόπια θα γίνουν τμήμα της Ελλάδας.

Επίσης οι Βλαχόφωνοι των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι Λατινόφωνοι Ρωμιοί, που επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Και οι αλβανοί των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί, που τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες, και επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Ομοίως και οι Τσιγγάνοι-ΡΟΜ(=Ρωμιοί).

Τα Σκόπια ανήκουν στον Ελληνισμό.