Σφοδρή επίθεση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου στον Δημήτρη Χριστόφια

 Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' [πηγή: ΚΥΠΕ]

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος  

«Πρόεδρος διάλυσης κι όχι λύσης»

Λευκωσία, Κύπρος

Πυρά κατά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αποκαλώντας τον «πρόεδρο διάλυσης και όχι λύσης» σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας αντί να ακολουθήσει μια σωστή γραμμή στο Κυπριακό, «προχωρά σε απαράδεκτες εκπτώσεις».

Επικρίνει, επίσης, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν για την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση Χριστόφια. Ακόμη αναφέρει ότι μεσολάβησε για να αποτρέψει τις διαγραφές από το ΔΗΚΟ του αναπληρωτή προέδρου Γιώργου Κολοκασίδη και του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρεται και στις προεδρικές εκλογές του 2013, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση που κληθεί να επιλέξει μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, «θα είναι ο δυστυχέστερος των ανθρώπων».

Στη συνέντευξη του αρχιεπισκόπου αντέδρασε το ΑΚΕΛ. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου σε γραπτή δήλωση αναφέρει:

«Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε την λύπη μας για την ομολογία του αρχιεπισκόπου Κύπρου για εμπλοκή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Η με έντονο και απροκάλυπτο τρόπο παρέμβασή του στην πολιτική και την κομματική ζωή του τόπου βλάπτει τον θεσμό της Εκκλησίας, τον οποίο ο ίδιος έχει θεσμική υποχρέωση να προασπίσει».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Comments