Γενοκτονία των ψευτο-Μακεδόνων διαφημίζουν οι Σκοπιανοί σε προσεχές συνέδριο της Διασποράς τους

Είναι γνωστό πως οι Σκοπιανοί αντιλαμβάνονται την Τέχνη ως ακόμα ένα μέσο για να προβάλουν την προπαγάνδα τους. Τις περισσότερες φορές επιλέγουν να μεταδώσουν την προπαγάνδα τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα. Η επίκληση στο συναίσθημα είναι ίσως η πιο αποτελεσματική και απροκάλυπτη μέθοδος προπαγάνδας, αφού υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι, λιγότερο φανερές αλλά εξίσου δόλιες.

Με την ευκαιρία λοιπόν του προσεχούς συνεδρίου του ακραίου Εθνικιστικού Οργανισμού των σκοπιανών της Διασποράς, UMD, βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν με τον πιο αποκρουστικό τρόπο την τέχνη. Ένας Σκοπιανός “καλλιτέχνης” ανέλαβε να ζωγραφίσει με λάδι, την “Διπλή Γενοκτονία” – όπως την ονόμασε – των Ψευτο-Μακεδόνων και των Ισραηλιτων. Ο λόγος προφανής και ξεκάθαρος. Για να προωθήσουν την γελοία προπαγάνδα τους οι Σκοπιανοί, επέλεξαν την χρησιμοποίηση μιας λογικής πλάνης.

Ο παραλληλισμός με μια γενικά αποδεκτή κατάσταση, η οποία συνήθως προκαλεί στον πολύ κόσμο συμπάθεια και οίκτο, ονομάζεται Επίκληση στο συναίσθημα και θεωρείται μια λογική πλάνη. Ο παραλληλισμός γίνεται, ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες  ομοιότητες μεταξύ ανόμοιων ιδεών/καταστάσεων.

Στην περίπτωση μας βέβαια, η δήθεν “Γενοκτονία” των ψευτο-Μακεδόνων βρίσκεται μόνο στα νοσηρά μυαλά αυτών που την διαφημίζουν. Όπως ακριβώς και ο σφετερισμός από τους Σκοπιανούς, του αρχαίου Έλληνα στρατηλάτη Αλεξανδρου, καθώς και της Ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού  των Μακεδόνων.

Related posts:

Comments