Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, δε θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας, η οποία θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στις 5 Ιουνίου.
Όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, η απόφασή του να μη συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση σχετίζεται με προσωπικούς λόγους, καθώς, όπως ανέφερε, επιθυμεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του. Ο κ. Μιλόσοσκι θα παραμείνει βουλευτής και κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.
Ο 36χρονος Μιλόσοσκι ασκεί τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ από το 2006 και για ένα χρονικό διάστημα θεωρείτο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και άνθρωπος με επιρροή στο κόμμα VMRO-DPMNE.
Ο Μιλόσοσκι ανέφερε ότι η απόφασή του να μη συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους και πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει εδώ και έξι μήνες τον Ν. Γκρούεφσκι για την πρόθεση του να μην ασκεί πλέον κυβερνητικό αξίωμα.
Ως πιθανοί αντικαταστάτες του στο υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται τα ονόματα του πρέσβη της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, Ζόραν Γιόλεφσκι, του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βάσκο Ναουμόφσκι και του συμβούλου του κ. Γκρούεφσκι για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Αντρέι Λεπάβτσοφ.

Τις προσεχείς ημέρες, ο κ. Γκρούεφσκι αναμένεται να υποβάλει στη Βουλή τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του, στην οποία θα μετέχουν το VMRO-DPMNE, που νίκησε στις εκλογές της 5ης Ιουνίου και το DUI, του Αλί Αχμέτι, το οποίο ήρθε πρώτο στις εκλογές μεταξύ των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=100260