Προκαλεί η FYROM στο Ευρωπαϊκό μπιτς χάντμπολ

Χωρίς τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών της Ελλάδας και της Κύπρου έγινε στο Ούμαργκ της Κροατίας η τελετή έναρξης του 7ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ.

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των δύο χωρών απείχαν από την καθιερωμένη παρέλαση λόγω της προκλητικής στάσης που επέδειξε η αποστολή της FYROM. Οι αθλητές και αθλήτριες της εμφανίστηκαν με μπλούζες που έγραφαν “Macedonia”, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους Έλληνες και τους Κύπριους, οι οποίοι ζήτησαν να αλλάξουν φανέλες. Ορισμένοι παίκτες της ΠΓΔΜ πρόσθεσαν με ταινία το “Fyr” μπροστά από το “Macedonia”, κάτι που όμως δεν ικανοποίησε την ελληνική αποστολή.

Ο αρχηγός αποστολής της εθνικής μας ομάδας, Άρης Βατάλης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ότι σε περίπτωση που αυτό επαναληφθεί κατά την διάρκεια των αγώνων, οι ελληνικές ομάδες ανδρών και γυναικών θα αποσυρθούν από την διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί , ότι στην τεχνική σύσκεψη που προηγήθηκε της τελετής έναρξης, το βράδυ της Κυριακής (03/07), οι εκπρόσωποι της FYROM, παρουσίασαν τις φανέλες τους για τους αγώνες, οι οποίες ήταν σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ενώ ούτε στα έντυπα της διοργάνωσης δεν υπήρχε κάτι που να δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην ελληνική συμμετοχή.

http://www.contra.gr/Handball/Europe/331907.html

Related posts:

Comments