Τουλάχιστον 8 νεκροί από ισχυρή έκρηξη στη ναυτική βάση στο Ζύγι της Κύπρου

Συναγερμός στην Κύπρο

Λάρνακα, Κύπρος

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 06:00 τη Δευτέρα στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Ζύγι μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας στην Κύπρο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Η έκρηξη οφείλεται σε φωτιά σε δύο κοντέινερ με πυρίτιδα που βρίσκονταν στη ναυτική βάση. Το σημείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ λόγω της έκρηξης, υπάρχει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της Κύπρου και έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές.

Δίπλα στη βάση της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΕΛΔΥΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, στη ναυτική βάση έχουν σπεύσει διασώστες από όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και ασθενοφόρα ακόμη και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Έξω από τη βάση έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» δήλωσε πως τα κοντέινερ με την πυρίτιδα είχαν κατασχεθεί από συριακό πλοίο πριν από τρία χρόνια και φυλάσσονταν στη βάση.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη ναυτική βάση υπήρχαν 98 κιβώτια πυρίτιδας και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δύο εξ αυτών πήραν φωτιά, από άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα να προκληθεί η ισχυρή έκρηξη.

Ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα και γυαλιά, ενώ από τις εκρήξεις ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού στο ύψος της κοινότητας Μαρί έχει γεμίσει από θραύσματα.

Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού και τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.

Από την έκρηξη έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της Κύπρου, ενώ ιδιαίτερα έντονη είναι η μυρωδιά καμένου και η ορατότητα στην περιοχή είναι χαμηλή.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι άκουσαν εκκωφαντικό θόρυβο από εκρήξεις και είδαν στον ουρανό ένα μεγάλο μανιτάρι καπνού.

Newsroom ΔΟΛ

Related posts:

Comments