Ανακοίνωση Τούρκων και Σκοπιανών της Διασποράς εναντίον της Ελλάδος

Occupied Part of Cyprus from Turks

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον Σκοπιανοί και Τούρκοι. Εξέδωσαν ανακοίνωση που καλούν τους Τούρκους και Σκοπιανούς της Αμερικής να μεριμνήσουν για  δήθεν “άδικη” επίθεση εναντίον τους μέσα από επιστολή του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute) προς την Αμερικανή Υπ. Εξ. Χίλαρυ Κλίντον.

Η  ανακοίνωση περιέχει σημεία τα οποία προκαλούν το γέλιο. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για… Τουρκοφοβία και ότι η Ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται να κρατήσει μια πιο “εποικοδομητική” στάση στο Σκοπιανό και στο Κυπριακό.

Η αναφορά αποδεικνύεται εξαιρετικά άτυχη και φαιδρή, ειδικά όταν προέρχεται από τους υπαίτιους της δυσχερούς σημερινής κατάστασης, οι οποίοι εισέβαλαν, δολοφόνησαν, κατέλαβαν διά της βίας και διατηρούν υπό κατοχή ένα μεγάλο μέρος της Κυπριακής δημοκρατίας. Είναι οι ίδιοι που διατηρούν για δεκαετίες Τουρκικό στρατό κατοχής, έχουν προβεί σε μαζικό εποικισμό των υπό κατοχή περιοχών, σε υφαρπαγή περιουσιών και σε καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Οι Σκοπιανές και Τουρκικές οργανώσεις της διασποράς βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση εδώ και χρόνια κάνοντας κοινό μέτωπο εναντίον της Ελλάδος και Κύπρου,  ενώ παραμένουν “σκοτεινές” οι πηγές χρηματοδότησης τους.

 

Comments