Θέλουν να μας πάρουν και το… βόδι

8 Aug 2011

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη, η εκδίκαση της προσφυγής του Australian Macedonian Advisory Council (Αυστραλο-Μακεδονικό Συμβούλιο) από την πολιτειακή Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διατησίας (Victorian Civil and Administrative Tribunal) κατά της σλαβομακεδονικής εφημερίδας Australian Macedonian Weekly για άρθρο της, που περνούσε τους Έλληνες και την Ελλάδα γενεές δεκατέσσερις.

 Το άρθρο με τίτλο «Who in this celestial world gave the Greeks the right to take away the Macedonian language?» («Ποιος σε τούτο τον ουράνιο κόσμο έδωσε στους Έλληνες το δικαίωμα να αρπάξουν τη γλώσσα των Μακεδόνων;») δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2009. Περιλάμβανε χυδαίες ύβρεις σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων και ιστορικές αναλήθειες περί δήθεν «αρπαγής» από τους Έλληνες της εθνικής ταυτότητας, της πατρογονικής γης και της γλώσσας των «Μακεδόνων».
Επικαλούμενος δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη, ότι «…η Μακεδονία θα εξελληνιστεί» αν την κατακτήσουν οι Έλληνες μετά «το Μεγάλο Πόλεμο», ο συγγραφέας του άρθρου χαρακτηρίζει τους Έλληνες «έθνος κλεφτών» (thieving nation), που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο εξελληνισμού της Μακεδονίας «…με τις πλέον βίαιες και απάνθρωπες μεθόδους που επινοήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ποτέ εναντίον άλλων ανθρώπινων υπάρξεων» ( through the most brutal and inhumane methods ever invented and used against other human beings).

Ο εμπαθής αρθογράφος προσάπτει στην Ελλάδα την κατηγορία χρησιμοποίησης του «φασιστικού» στρατού της για τον εξελληνισμό της Μακεδονίας:«…αυτό το έθνος κλεπτών χρησιμοποίησε μεθοδικά τον φασιστικό στρατό του για να καταστρέψει ο,τιδήποτε Μακεδονικό και να το αντικαταστήσει με ελληνικό» (this thieving nation meticulously engaged its fascist army in destroying anything Macedonian and replacing it with Greek) ισχυρίστηκε.
Συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημά του, ο αρθογράφος καταγγέλλει την Ελλάδα για διάπραξη του εγκλήματος «της εθνικής κάθαρσης των Μακεδόνων από τις εστίες τους» (their crime in ethnically cleansing the Macedonian people from their homes) καθώς και άλλων εγκλημάτων «…εις το όνομα του Ελληνισμού» (the murders perpetrated in the name of Hellenism)

Και καταλήγει με «τη διάγνωση», ότι οι Έλληνες είναι «…διαταραγμένα πνευματικά, νόθα τέρατα άρπαξαν τη γλώσσα των μακεδονόπουλων» (these Greek deranged bastardly monsters took the Macedonian language away from our Macedonian children).
Ο μηχανισμός προπαγάνδας των Σλαβομακεδόνων ανάρτησε το εμπρηστικό δημοσίευμα και στο διαδίκτυο για να κάνει το γύρο του κόσμου, να συγχύσει περισσότερο τους ανιστόρητους αναγνώστες και να ενισχύσει τον αλυτρωτισμό που καλλιεργούν συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες οι ηγεσίες του νεοσύστατου κρατιδίου.

Το Αυστραλο-Μακεδονικό Συμβούλιο), που παρακολουθεί συστηματικά την προπαγάνδα των Σλαβομακεδόνων, προσέφυγε στην Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας με αίτημα την καταδίκη του άρθρου ως υβριστικού, που υπονομεύει την ενότητα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Αυστραλίας και υποκινεί τη βία.
Ο ταμίας του Αυστραλο-Μακεδονικού Συμβουλίου Γιάννης Πελεκανάκης, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι η γλώσσα του δημοσιεύματος υποχρέωσαν το Συμβούλιο να προσφύγει στην Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας.

«Η γλώσσα του άρθρου είναι τόσο υβριστική, εξοργιστική θα έλεγα, που μας υποχρέωσε να προσφύγουμε κατά του εντύπου που το δημοσίευσε. Όπως τονίσαμε κατά την ακροαματική διαδικασία η χρήση τέτοιας γλώσσας μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ μελών των δύο κοινοτήτων, της ελληνικής και της σλαβομακεδονικής, σε βάρος της ενότητας της πολυπολιτισμικής κοινωνία μας.
Όπως ομολόγησε, άλλωστε, ο εκδότης της ΑΜW, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου μας, κ. Tom Hurley, η δημοσίευση άρθρου κατά των Σλαβομακεδόνων από ελληνική εφημερίδα, με τόσο οξείς, υβριστικούς χαρακτηρισμούς, μπορεί να είχε προκαλέσει βίαιη αντίδραση της σλαβομακεδονικής κοινότητος» εξήγησε ο κ. Πελεκανάκης.

«Παράλληλα, θέλαμε να καταγγείλουμε στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία τις προκλητικές δραστηριότητες των Σλαβομακεδόνων, που αρέσκονται να παίζουν τα θύματα της ελληνικής επιθετικότητας. Πιστεύουμε, ότι η καταδίκη του δημοσιεύματος από την Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας θα συνετίσει τους Σλαβομακεδόνες προπαγανδιστές και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά» πρόσθεσε.
Η απόφαση της Μονομελούς Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας θα εκδοθεί σε ένα μήνα περίπου.

http://neoskosmos.com/news/el/node/15963

 

Related posts:

Comments