Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τους Σκοπιανούς με τα αγάλματα στα Σκόπια

Μπορεί να άργησαν λίγο αλλά τελικά αντιλήφθηκαν οι Σκοπιανοί πως κάτι…δεν πάει καλά με τις ασπίδες των “φαλαγγιτών”.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερο άρθρο, οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν δύο πλάγιες ακτίνες από το Ελληνικό σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας στις ασπίδες των στρατιωτών, με το σκεπτικό πως τα σχέδια που η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει στο WIPO είναι συμμετρικά, άρα το δικό τους είναι κάτι… ξεχωριστό και μοναδικό!!!

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ μας επιβεβαιώνουν αφού ανακάλυψαν το θέμα, έστω και με αρκετή καθυστέρηση. Εν τω μεταξύ οι προκλήσεις από την πλευρά των Σκοπιανών δεν σταματάνε.

Στη μαρμάρινη αναπαράσταση μάχης που βρίσκεται στην βάση του αγάλματος του Έλληνα βασιλιά, απεικονίζονται Μακεδόνες με σάρισσες να σκοτώνουν εχθρούς, οι οποίοι μοιάζουν με… Έλληνες οπλίτες.

Πιθανότατα αποτελεί αναπαράσταση της Μάχης στην Χαιρώνεια όπου σε μια από τις πολλές εμφύλιες συγκρούσεις, τα συνασπισμένα στρατευμάτα των Αθηναίων, Βοιωτών με τους συμμάχους τους αντιμετώπισαν τους Μακεδόνες και τους Θεσσαλούς.

Related posts:

Comments
Yiorgos says:

Γελοιοτητες ….. οσο πιο πολλα αγαλματα τοσο πιο πολλα γελια ….. αφηστε τους ησυχους….
Η ιστορια διδασκεται στα πανεπιστημια του κοσμου ….σσσσσσσσσσσσστ !

Είναι προφανές πως ο δεύτερος από αρισταρά στρατιώτης, με το σπαθί σηκωμένο, είναι ο Φίλιππος Β’. Το κράνος και ο θώρακας είναι ακριβή αντίγραφα των αντιστοίχων του τάφου του Φιλίππου ενώ μόνον το σπαθί δεν είναι η Κοπίς που βρέθηκε στον τάφο. Μικρά παράλειψη. Η Παράσταση στο μάρμαρο προφανέστατα είνι η μάχη της Χαιρωνείας.