Φίλιπ Ρίκερ δήλωσε ότι «δεν είναι δουλειά των ΗΠΑ» να βοηθήσουν την ΠΓΔΜ…

ΠΓΔΜ: “Δεν είναι δουλειά των ΗΠΑ να βοηθήσουν τα Σκόπια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας” τόνισε ο βοηθός ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ Φ. Ρίκερ

ΠΓΔΜ: "Δεν είναι δουλειά των ΗΠΑ να βοηθήσουν τα Σκόπια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας", τόνισε ο  βοηθός ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ Φ. Ρίκερ

15 Αυγούστου 2011

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ δήλωσε ότι «δεν είναι δουλειά των ΗΠΑ» να βοηθήσουν την ΠΓΔΜ σχετικά με την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας.

«Η Μακεδονία πρέπει μόνη της να βοηθήσει τον εαυτό της για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν ισχυρό εταίρο της Μακεδονίας, όμως θεωρώ ότι το ερώτημα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να τεθεί στον πρωθυπουργό και στην πολιτική ηγεσία της χώρας σας, οι οποίοι πρέπει να κοιτάξουν μπροστά», δήλωσε ακόμη ο κ. Ρίκερ.

Ο κ. Ρίκερ συναντήθηκε σήμερα με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, («Σοσιαλδημοκρατική Ένωση»-SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το SDSM, οι κ.κ Ρίκερ και Τσερβένκοφσκι, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου και για τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ρίκερ (σ.σ μέχρι πρότινος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια), σημείωσε ότι για την επίτευξη του στόχου της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, απαιτείται η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Ο κ. Ρίκερ, ο οποίος βρίσκεται στην ΠΓΔΜ όπου παραβρέθηκε σε εκδηλώσεις για την επέτειο των δέκα χρόνων από την υπογραφή της ειρηνευτικής Συμφωνίας της Οχρίδας, συναντήθηκε ακόμη με τον υπουργό Άμυνας της ΠΓΔΜ, Φάτμιρ Μπεσίμι, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

www.e-typos.com/content.aspx?catid=14&cid=26730

Related posts:

Comments