Τουρκική εταιρεία δωρίζει στους Σκοπιανούς άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου

Alexander's statue in Skopje's airport

Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου ύψους 1.5 μέτρου θα δωρίσει η Τουρκική κατασκευαστική εταιρεία TAV στα Σκόπια. Αυτό ανακοίνωσε ο Μουράτ Ορνεκόλ, διευθυντικό στέλεχος της Τουρκικής εταιρείας.

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί στον νέο τερματικό σταθμό και θα είναι “δώρο” από την Τουρκική κατασκευαστική εταιρεία προς τους Σκοπιανούς, σύμφωνα με τον Ορνεκόλ.

Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι ανάθεσε την ανακατασκευή των Αεροδρομίων στους Τούρκους,με την προϋπόθεση να επενδύσουν 200 εκ. Ευρώ σε έργα υποδομής των αεροδρομίων της ΠΓΔΜ.

Παράλληλα η Τουρκική εταιρεία κέρδισε την εκμετάλλευση των 2 αεροδρομίων για τα επόμενα 20 χρόνια.

Η ανάθεση πέρασε κυριολεκτικά από 40 κύματα. Η TAV καθυστέρησε 2 φορές την ανάληψη του έργου και ο κίνδυνος να χαλάσει η συμφωνία ήταν παραπάνω από ορατός. Ο λόγος της καθυστέρησης, όπως άλλωστε παραδέχτηκαν και οι Τούρκοι, ήταν η αναμονή για την έγκριση… Δανείου από Ευρωπαϊκές τράπεζες.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι στην γειτονική χώρα, αυτοί που είναι ιδιαίτερα σκεπτικοί και φέρνουν στο μυαλό τους το πρόσφατο Τουρκικό φέσι στην αγορά των Σκοπίων. Όταν και Τούρκοι επιχειρηματίες, αφού “έγδαραν” τους ντόπιους επιχειρηματίες, έγιναν… καπνός μαζί με τις εισπράξεις από τις πωλήσεις των εμπορευμάτων.

Related posts:

Comments
Βελισαριος Θρακας says:

Δεν υπαρχει πιο υπουλος λαος απο τους Τουρκους!Για μια ακομη φορα αποδεικνυουν τη μικροτητα και την ανηθικοτητα τους ενισχυοντας απροκαλυπτα το φασιστικο καθεστως των Σκοπιων.Χρησιμοποιουν λοιπον τον αμετροεπη και ανιστορητο εθνικιστικο πυρετο της γειτονος ως αντιπερισπασμο απεναντι στις δικες τους προκλησεις σε Θρακη, Αιγαιο και Κυπρο!
Οι Σκοπιανοι απο την αλλη εχουν σταδιακα μετατραπει σε νεογενιτσαρους της PAX OTTOMANA του μεγαλοιδεατη Νταβουτογλου και αποτελουν εναν απο τους πιο φιλοτουρκους λαους παρα το γεγονος οτι για 500 χρονια ηταν υποδουλωμενοι στον ισλαμικο ιμπεριαλισμο των Οθωμανων που εσφαζαν και βιαζαν το λαο τους μεχρι τη στιγμη που Σερβοι στρατιωτες τους απελευθερωσαν κατα τη διαρκεια των Βαλκανικων πολεμων!