Στόχος βανδάλων το μνημείο – σύμβολο των Σερρών

Leon Amphipolis
Στόχος ασυνείδητων βανδάλων έπεσε ο Λέων της Αμφίπολης τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25/9). Άγνωστοι, χρησιμοποιώντας σπρέι πράσινου χρώματος, ανέγραψαν στη βάση του μνημείου υβριστικά συνθήματα κατά των … Σκοπίων.
Συντηρητές του Αρχαιολογικού Μουσείο της Αμφίπολης, ξεκίνησαν ήδη εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, από τα σημαντικότερα στη Μακεδονία, που αποτελεί ταυτόχρονα και σύμβολο του νομού Σερρών. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ έχει ήδη κατατεθεί μήνυση κατ΄ αγνώστων στο Α.Τ Νιγρίτας.
Τη Δευτέρα, πολλοί ξένοι τουρίστες βρέθηκαν στην παλαιά γέφυρα της Αμφίπολης, φωτογράφισαν το μνημείο εκφράζοντας την απορία τους για τον βανδαλισμό, που σίγουρα δεν τιμάει την εικόνα της χώρας.
Με αφορμή το περιστατικό, στην επιφάνεια ήρθε και πάλι το θέμα φύλαξης του μνημείου αν όχι με πρόσληψη μόνιμου φύλακα, ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της κρίσης, με την κατασκευή καλαίσθητης περίφραξης, που θα αποτρέπει επίδοξους βανδάλους στο μέλλον.
http://www.infoserres.gr/serres/index.php/component/content/article/36-top-a/4182-stohos-vandalon-to-mnhmeio-symbolo-ton-serron.html

Related posts:

Comments