Οι ήρωες του ’40… δεν θα περιμένουν πολύ ακόμη

ΕΝΤΑΦΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ 7.976 ΑΤΑΦΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

«Οι ήρωες του 1940 περιμένουν», όχι όμως για πολύ ακόμη, αφού η εθνική εκκρεμότητα που υπάρχει ως προς τους 7.976 άταφους πατριώτες που «έπεσαν» μαχόμενοι για την ελευθερία, δείχνει να τακτοποιείται.

Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για τον ενταφιασμό σε δύο στρατιωτικά κοιμητήρια των Ελλήνων ηρώων του ’40, οι οποίοι έως και σήμερα είτε παραμένουν άταφοι είτε είναι προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους. Η δημιουργία των δύο κοιμητηρίων και ο ενταφιασμός των 7.976 ηρώων, θα κλείσει τη μεγάλη εθνική εκκρεμότητα, την οποία ανέδειξε μέσα από το βιβλίο του «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν», ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γ. Σούρλας.

Το βιβλίο βρίσκεται ήδη στην έβδομη έκδοσή του και το Σάββατο το απόγευμα, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγριάς, κ. Θωμά Παπαευθυμίου. Ήταν μία από τις 55 έως σήμερα παρουσιάσεις του βιβλίου του κ. Σούρλα, ο οποίος θεωρεί κάθε μία από τις εκδηλώσεις σαν μία προσευχή, μία δέηση για τους άταφους πατριώτες.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, ο ενταφιασμός των νεκρών ηρώων του 1940, δεν θα είναι η μόνη εκκρεμότητα που θα κλείσει. Ο ίδιος ανακοίνωσε τη διάθεση των εσόδων από την πώληση του βιβλίου για τη δημιουργία στην Ελλάδα Μνημείου Πεσόντων στον πόλεμο του ’40. «Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί μερικές χιλιάδες ευρώ που θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία του μνημείου», ανέφερε ο κ. Σούρλας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα ούτε τα πατριωτικά μας χρέη.

Ο Δήμαρχος Αγριάς, κ. Θ. Παπαευθυμίου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζοντάς τον αξιέπαινο για την πρωτοβουλία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Νομαρχίας Μαγνησίας, κ. Παντ. Μαστρογιάννης, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια τόσο στην πρωτοβουλία του κ. Σούρλα όσο και στην ικανότητά του να ανακαλύπτει και να αναδεικνύει ζητήματα διεκδικώντας λύσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

www.eleftheria.gr › Θεσσαλία

Related posts:

Comments