Οικολόγοι Πράσινοι υπέρ « Τούρκων και Μακεδόνων »

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδοκιμάζουν με ιδιαίτερη θέρμη τον Παναγιώτη Δημητρά, εκπρόσωπο της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι», ο οποίος έκλεισε το χαιρετισμό του με την ακόλουθη τοποθέτηση:

« … διεκδικείτε την πρόσληψη αλλοδαπών και Ρομά στην αστυνομία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Υποστηρίζετε συστηματικά τις εκθέσεις των οργάνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ. Γι’ αυτό και προσδοκάμε πως θα αγωνιστείτε μαζί μας για να εφαρμοστούν οι συστάσεις τους και για τις εθνικές μειονότητες που αποτελούν “ταμπού” στην Ελλάδα, τους Τούρκους και τους Μακεδόνες.»

Απόσπασμα από τις εργασίες του συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων (21 Οκτωβρίου 2011).

από το YouTube channel του

Related posts:

Comments
Δημήτρης Αλεξίου says:

Αν «το πολιτικό σύστημα» επιτίθεται εναντίον των Οικολόγων Πράσινων, τότε:

1) Γιατί αναφέρονται μόνο στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό;
2) Γιατί θα συνεχίσουν να δέχονται κρατική χρηματοδότηση μέσω των μηχανισμών αυτού του εχθρικού «πολιτικού συστήματος» της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Εν τέλει, γιατί δεν απαντάνε ξεκάθαρα, με ναι ή όχι: δέχονται την ύπαρξη εθνικής μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα; Τα περί ευρωπαϊκών συμβάσεων (sic) είναι αοριστολογίες.

Ναι ή Όχι; Τρία γράμματα είναι, δεν πρόκειται να κουραστούν στην πληκτρολόγηση.

fdf says:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη νέα επίθεση του πολιτικού συστήματος εναντίον τους:

ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ….

Η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ δείχνει ότι έχουν χάσει τη μπάλα.

Παρουσιάζουν ως…. «εσχάτη προδοσία των Οικολόγων Πράσινων» ένα βίντεο όπου ο κ. Δημητράς του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι ασκεί, από τη σκοπιά του, έμμεση κριτική προς τους Οικολόγους Πράσινους για τη στάση μας στα μειονοτικά θέματα.
Πλαστογραφούν ως «ενθουσιώδη υποδοχή από τους συνέδρους» το ότι χειροκροτήθηκε όσο και οι δεκάδες άλλοι ομιλητές εκπρόσωποι φορέων, ΜΚΟ, πανεπιστημιακοί, εκτός του πολιτικού μας χώρου, που είχαμε καλέσει σε ειδική συνεδρία στην έναρξη του Συνεδρίου με θέμα «Πώς μας βλέπουν» για να ακούσουμε τις παρατηρήσεις και την κριτική τους.

Θέση αρχής των Οικολόγων Πράσινων για τα μειονοτικά θέματα είναι ότι πρέπει να κυρωθούν και να εφαρμοστούν οι ισχύουσες ευρωπαϊκές συμβάσεις: Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Κατά τα άλλα, φαίνεται ότι κάποιοι στο πολιτικό σύστημα ενοχλούνται που τολμήσαμε να κάνουμε ανοικτό συνέδριο χωρίς να ρυθμίσουμε από πριν τι θα πουν οι ομιλητές.

Αντί λοιπόν οι κύριοι του ΛΑΟΣ να ασχολούνται με τους Οικολόγους Πράσινους, ας απαντήσουν σε τρία απλά ερωτήματα:

Γνωρίζουν ότι, κατά το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα, Εσχάτη Προδοσία είναι η απόπειρα ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος;
Αποτελεί ή όχι εγκωμιασμό Εσχάτης Προδοσίας η δημόσια δήλωση του κ. Καρατζαφέρη σε δικό τους συνέδριο ότι «Ήμουν με την 21η Απριλίου»; Τι υποδοχή είχε από τους συνέδρους του; Την έχει ανασκευάσει και πότε;
Αποτελεί έκκληση για εσχάτη προδοσία η πρόσφατη δήλωση εκπροσώπου του αδελφού τους κόμματος των Γνήσιων Φινλανδών, ότι «αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι μια στρατιωτική χούντα που να μην ανησυχεί για τη δημοτικότητά της» προκειμένου να επιβάλει στη χώρα μας όσα ζητούν οι δανειστές; Τι διαβήματα έκαναν ως Έλληνες για τη δήλωση αυτή, που ζητά ανοικτά τη διάπραξη εσχάτης προδοσίας στη χώρα μας;

Λένε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Ας μη μιλάνε λοιπόν ούτε για εσχάτη προδοσία στο σπίτι του κ. Καρατζαφέρη. Επιτέλους, η χώρα έχει πληρώσει ακριβά το εμπόριο πατριωτισμού ορισμένων, και δεν αντέχει να το πληρώνει κι άλλο.

Σε περιόδους κρίσης και κοινωνικών εκρήξεων, τα “αυγά του φιδιού” προσβλέπουν στην άγνοια του κινδύνου των πρακτικών του Λα.Ο.Σ., για να πετύχουν τους στόχους τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν επείγον και υπερώριμο να τοποθετηθούν τα υπόλοιπα κόμματα απέναντι σ’ αυτές τις τακτικές.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων