Παπανδρέου, ΔΕΘ 2010: «περιπέτεια» το δημοψήφισμα!

Papandreou - Παπανδρέου

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010.
Γιάννης Σιδέρης (ΣΚΑΪ) - «Γιατί δεν φέρατε το μνημόνιο σε δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο λαός, αφού αυτός υφίσταται τις επιπτώσεις; Και αφού δεν το φέρατε, γιατί είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι αυτή τη στιγμή κυβερνάτε χωρίς λαϊκή εντολή;»

Γιώργος Παπανδρέου - «Το δημοψήφισμα θα είχε το εξής ερώτημα: να πάρουμε όλα τα μέτρα, για να μπορούμε να επιβιώσουμε και να έχουμε τα απαραίτητα χρήματα για να λειτουργεί το κράτος και η κοινωνία — ή να χρεοκοπήσουμε; Νομίζω ότι θα βάζαμε την Ελλάδα σε μια περιπέτεια, όχι για ένα προφανές ερώτημα, αλλά και για μια προφανή απάντηση.»

Από το YouTube channel του

Related posts:

Comments

Telegraph: “Μα είναι τρελός ο Παπανδρέου;”

Η Ελλάδα κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και πάλι στα ξένα μέσα ενημέρωσης με την πρωτοβουλία Παπανδρέου για το δημοψήφισμα. Τι γράφουν για την χώρα μας και τον Έλληνα πρωθυπουργό; Η Telegraph αποκαλεί τον πρωθυπουργό “τρελό” σε άρθρο του Ντάμιαν Ρις. “Μα είναι τρελός; Ποιος υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης θα εκβίαζε μέσω δημοψηφίσματος;”, αναρωτιέται ο αρθογράφος.

Ολοκληρώνοντας το κείμενό του λέει ότι “αν κανείς αναλογιστεί σε τι κακό χαμό βρίσκεται η Ελλάδα και η ευρωζώνη, το πακέτο που πήρε η Αθήνα πριν λίγες μέρες είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ελπίζει”.