Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 16-11-2011

Macedonian News - Νέα από Μακεδονία

Σκοπιανός Τύπος

- Η Ούτρινσκι Βέσνικ αναφέρει πως το κόμμα της αντιπολίτευσης SDSM κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι για πρόσληψη 40.000 υπαλλήλων που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που κέρδισε το κυβερνών κόμμα τις εκλογές, σύμφωνα με το SDSM.

- Στην ίδια εφημερίδα γίνεται λόγος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο νεαρός Μάρτιν Νεσκόφσκι τον περασμένο Ιούνιο. Παρόλο ό,τι υπήρχαν 10 κάμερες στην πλατεία όπου έχασε την ζωή του, καμιά δεν κατέγραψε το περιστατικό. Η εφημερίδα επισημαίνει εάν το γεγονός αυτό ήταν τυχαίο ή απλά μια προσπάθεια να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Παράλληλα αναφέρονται οι δηλώσεις του Λιούμπομιρ Φρτσκόφσκι σχετικά με την απογραφή. Η χώρα βρέθηκε να έχει διπλάσιο πληθυσμό από τον κανονικό , δηλαδή, τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους. Ένας από τους λόγους της αποτυχίας του, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι και το γεγονός πως οι Αλβανοί δεν θα άφηναν ποτέ το ποσοστό τους να πέσει κάτω από το 25%.

- Το Καναλ 5 κάνει λόγο πως ο νέος πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια θα γίνει γνωστός σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές θα προέρχεται πιθανότατα από την Σλοβενία ή την Πολωνία.

- H Fokus (σ.σ. νέα καθημερινή Σκοπιανή εφημερίδα) φιλοξενεί συνέντευξη του επιτρόπου Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, ενώ αναφέρει πως τον Δεκέμβριο θα βγει απόφαση από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης σχετικά με την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας.

- Η Νόβα Μακεντονίγια αναρωτιέται ποιός έχει ακούσει ποτέ για τον Λουκά Παπαδήμα και τον Μαριο Μόντι. Και οι δυό, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι σχετικά “ανώνυμοι”, χωρίς πολιτική εμπειρία. Παράλληλα επισημαίνει πως ουσιαστικά υπάρχουν για να θέσουν σε ισχύ τα καθόλου δημοφιλή μέτρα λιτότητας, κάτι που για έναν πολιτικό θα σήμαινε πολιτική αυτοκτονία.

Τμήμα Ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση - Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Related posts:

The following two tabs change content below.
Comments