Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 18-11-2011

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 17 11 2011

Σκοπιανός Τύπος

Η Ούτρινσκι Βέσνικ αναφέρει πως στα Σκόπια υπάρχει εν μέρει ελευθερία των ΜΜΕ, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού για τα ΜΜΕ στην Νοτιανατολική Ευρώπη. Ο αρθρογράφος Ερόλ Ριζάοφ επισημαίνει πως είναι τουλάχιστον ύποπτο το γεγονός πως ξεκίνησε η κάθαρση από του δημοσιογράφους του Ιδιωτικού τομέα, πριν από εκείνους του Δημοσίου τομέα. Φτάνει στο συμπέρασμα πως στα Σκόπια είτε δεν βλέπουν, είτε δεν θέλουν να δουν πως ο έλεγχος των ΜΜΕ στα Σκόπια είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η Νόβα Μακεντονίγια κάνει λόγο για το σκάνδαλο που ξέσπασε στα Σκόπια αναφορικά με πωλήσεις βρεφών. Ο Σύλλογος για τα παιδιά χωρίς γονείς, “Χτίζουμε το Μέλλον“, ανακοίνωσε χτες ότι νεογέννητα βρέφη έχουν κλαπεί από νοσοκομεία και έχουν δοθεί για υιοθεσία για τεράστια ποσά χρημάτων. Λέγεται ότι και Νοσοκομειακό προσωπικό έχει αναμιχτεί σε αυτό το έγκλημα.

Το Μακεντόνσκο Ράντιο, αναφέρεται στο ίδιο θέμα με τις πωλήσεις βρεφών στα Σκόπια. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρόεδρος του Συλλόγου για τα παιδιά χωρίς γονείς, έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υγιή βρέφη δηλώνονται ως νεκρά για να πωληθούν αργότερα για υιοθεσίες. Ο πρόεδρος κατηγορεί και νοσοκομεία της γειτονικής χώρας για συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα ενώ καλεί την αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση.

Η Ντνέβνικ επισημαίνει πως φρικτές συνθήκες διαμονής ανακαλύφθηκαν σε έρευνα που έγινε στην ψυχιατρική μονάδα του νοσοκομείου στο Στιπ. Η έρευνα στα νοσοκομεία της χώρας από τον υπουργό υγείας Τοντόροφ συνεχίζεται.

Το Κανάλ 5 ασχολείται με την νέα παράξενη αυτοκτονία που έλαβε μέρος σε φυλακή στο Τέτοβο. Μια κρατούμενη βρέθηκε νεκρή έχοντας πεθάνει από ασφυξία με πλαστική σακούλα. Ο δικηγόρος της δήλωσε πως είναι πολύ περίεργο να αυτοκτονεί κάποιος με τέτοιο τρόπο. Πριν μερικά χρόνια στην ίδια φυλακή, ο δημοσιογράφος Βλάντο Τανέφσκι αυτοκτόνησε βυθίζοντας το κεφάλι του σε έναν κουβά με νερό.

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση - Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Related posts:

The following two tabs change content below.
Comments