Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 24-11-2011

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 23 11 2011

Σκοπιανός Τύπος

- Η Φόκους αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 υπάλληλοι του MRTV και άλλοι 4 ακαδημαϊκοί του ΜΑΝU ήταν συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών. Παράλληλα, αν οι τοπικές εκλογές γινόντουσαν σήμερα, τα αποτελέσματα θα ήταν απογοητευτικά για το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE. Σύμφωνα με δημοσκόπηση στο Sky Portal, το κυβερνών κόμμα θα έβγαζε περίπου 30 δημάρχους ενώ το SDSM περίπου 40.

- Η Ντνέβνικ παρουσιάζει δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16-20 Νοεμβρίου σε σύνολο 1,500 ατόμων. Από αυτούς το 31% δήλωσε πως ζει κάτω από τις ίδιες συνθήκες με πριν από 5 χρόνια που η κυβέρνηση Γκρούεφσκι ήρθε στην εξουσία, ενώ το 22 % δήλωσε ότι ζει καλύτερα. Το 46 % πιστεύει ότι οι οικονομικές τους δυνατότητες έχουν χειροτερεύσει.Περίπου 73% των Σλάβων και 55 % των Αλβανών ερωτηθέντων δήλωσαν πως ήταν αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας. 9% δήλωσε ότι έχει την δυνατότητα για αποταμίευση, 49 % μπορεί να καλύψει μόνο τα έξοδα συντήρησης ενώ το 42 % δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης και είναι συνέχεια βουτηγμένο στα χρέη.

- Η Ούτρινσκι Βέσνικ κάνει λόγο για απαισιόδοξα μηνύματα των Ελλήνων σε Portals, blogs και λοιπά ειδησεογραφικά sites, σχετικά με την τελική έκβαση της απόφασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι περισσότεροι Έλληνες εκφράζουν την άποψη ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι αρνητική για αυτούς.

- Η Λάϊμ ασχολείται με τις επιπτώσεις της Σερβικής ιδέας για ανεξαρτητοποίηση του Βόρειου Κοσόβου. Σύμφωνα με Αλβανούς που πρόσκεινται στο Αλβανικό κόμμα BDI, η απόσχιση του Κοσόβου θα αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή και θα έχει συνέπειες και για τους Αλβανούς στα Σκόπια. Ο αναλυτής Ισμαήλ Σινάνι αναφέρει πως οι 500,000 Αλβανοί που ζουν στα Σκόπια έχουν λιγότερα δικαιώματα από αυτά των Σέρβων στο Κόσοβο. Οι Αλβανοί των Σκοπίων έχουν αποδεχτεί την παρούσα κατάσταση αλλά σε περίπτωση απόσχισης του Κοσόβου, η στάση τους προς τα Σκόπια αναμένεται να αλλάξει.

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση - Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Related posts:

Comments