Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 28-11-2011

normal News O Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 22 11 2011

Σκοπιανός Τύπος

- Η Ντνέβνικ υποστηρίζει πως στην επικείμενη ανακοίνωση της απόφασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, 3 κριτήρια είναι σημαντικά για τα Σκόπια. 1ον το διεθνές δικαστήριο της Χάγης να αποφασίσει ότι η υπόθεση δεν εκφεύγει της αρμοδιότητας του Δικαστηρίου. 2ον Η Ελλάδα έχει παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και 30ν ουσιαστικά το δικαστήριο να προχωρήσει και σε παραιτέρω βήματα. Αν βρει ότι η Αθήνα έχει πράξει κάτι τέτοιο να την υποχρεώσει, μέσω της απόφασής του, να μην το ξανακάνει στο μέλλον, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

- Η Φόκους δημοσιεύει δηλώσεις Σκοπιανών αναλυτών, ο οποίοι τονίζουν πως δεν είναι τόσο σημαντική η απόφαση της Χάγης. Αυτό συμβαίνει γιατί η Αθήνα έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την οποιαδήποτε απόφαση της. Ο Στέφο Πενταρόσκι δηλώνει πως είναι πιθανόν το δικαστήριο να αποφασίσει ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία αλλά να μην αναφέρει πως στο μέλλον δεν πρέπει να παραβιάζει την Συμφωνία. Άλλοι αναλυτές υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλειφτεί από τους συμμάχους της.

- Η Νόβα Μακεντονίγια αναδημοσιεύει δηλώσεις του Βούλγαρου Ευρωβουλευτή Αντρέι Κοβάτσεφ στην Deutsche Welle. Ο Κοβάτσεφ αρνήθηκε ότι η Βουλγαρία είναι το νέο εμπόδιο στην πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ. Αντίθετα ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής τόνισε πως η Βουλγαρία υποστηρίζει την Ευρωπαική πορεία των Σκοπίων. Παράλληλα επισήμανε πως στα Σκόπια λαμβάνουν μέρος αντι-Βουλγαρικές πολιτικές και χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα το MANU οπως και ταινίες σαν το “3ο Ημίχρονο ” του Ντάρκο Μιτρέφσκι.

- Η Ούτρινσκι Βέσνικ αναφέρει πως Κινέζοι Bloggers καθώς και Κινεζικές Εφημερίδες σχολίασαν αρνητικά την δωρεά 23 σχολικών λεοφωρείων από την Κίνα στα Σκόπια. Οι Κινέζει υποστηρίζουν ότι αυτά τα 23 λεοφωρεία αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά, καθότι δεν παρέχουν την αναγκαία ασφάλεια που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση - Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

-

Related posts:

Comments