Έφαγαν τα μούτρα τους οι Σλαβομακεδόνες

28 Nov 2011

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η ανατροπή του σχεδίου μελών του κοινοβουλίου της Βικτωρίας να σκαρώσουν κοινοβουλευτική επιτροπή «Αυστραλο-Μακεδονικής» φιλίας εμπεριέχει σειρά μηνυμάτων προς τον πολιτικό κόσμο της πολιτείας μας, τους Σλαβομακεδόνες και προς τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Πρώτοι αποδέκτες των μηνυμάτων τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου, που δέχθηκαν καλοπροαίρετα ή ιδιοτελώς να στηρίξουν τον «αλυτρωτισμό» των Σλαβομακεδόνων με τη δημιουργία «κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φίλων «Μακεδονίας»».
Το σαφές μήνυμα που έλαβαν τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου είναι, ότι οι Σλαβομακεδόνες δεν αγωνίζονται για «εθνικά δίκαια», αλλά για την ετσιθελική επιβολή του ψευδεπίγραφου κρατιδίου τους.

Αντιλήφθηκαν οι πολιτικοί της Βικτωρίας, ότι το αποκλειστικό ενδιαφέρον των Σλαβομακεδόνων είναι ο σφετερισμός του ονόματος, της ιστορίας και του πολιτισμού του γεωγραφικού χώρου που, από αρχαιοτάτων χρόνων, ονομάζεται Μακεδονία. Δεν διεκδικούν οι Σλαβομακεδόνες κάτι που είχαν και το έχασαν εξ αιτίας της «ιμπεριαλιστικής», «εθνοκαθαρτικής» πολιτικής της Ελλάδας. Η διάλυση του πρώην Ομόσπονδου Κράτους Γιουγκοσλαβίας δεν τους στέρησε την πατρίδα τους, μήτε συρρίκνωσε τα σύνορά της, που δόλια μετακινούν για να καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό.
Έχουν ακέραιη, γεωγραφικά, την πατρίδα τους αλλά με το όνομα που  η διεθνής κοινότητα έκρινε αναγκαίο για το διαχωρισμό του γεωγραφικού από το εθνικό, που σκόπιμα ταυτίζει ο μηχανισμός προπαγάνδας των Σκοπίων και των έξω κέντρων σλαβομακεδονικής προπαγάνδας για να κρατά αναμμένη τη φλόγα του αλυτρωτισμού.

 Οι Σλαβομακεδόνες δεν είναι οι πρώτοι μήτε οι τελευταίοι, που υποχρεώνονται από αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας ν’ αλλάξουν την ονομασία του κράτους τους. Πρόσφατα νομιμοποιήθηκε με δημοψήφισμα ο διαχωρισμός του Σουδάν σε Βόρειο και Νότιο. Παλαιότερα η Εθνικιστική Φορμόζα μετονομάστηκε σε Ταιβάν, η Ροδεσία σε Μοζαμβίκη, το Ζαΐρ σε Λαική Δημοκρατία του Κογκό, για να δώσω μερικά παραδείγματα.

Μόνον οι εξτρεμιστές Σλαβομακεδόνες μάχονται για την εξασφάλιση του ονόματος «Μακεδόνες», που δεν τους ανήκει φυλετικά, ιστορικά, πολιτισμικά. Γι αυτό  τρώγονται, εξάλλου, και μεταξύ τους, με τους γνώστες της ιστορίας να υποστηρίζουν ότι είναι σλαβικό φύλο –άρα δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες και το Μεγάλο Αλέξανδρο– και τα θύματα της προπαγάνδας να επιμένουν, ότι είναι «Μακεδόνες απόγονοι του Αλεξάνδρου».

Το εγχείρημα, λοιπόν, δακτυλομετρούμενων μελών του πολιτειακού κοινοβουλίου είχε ένα σημαντικό, παράπλευρο όφελος. Μήνυσε στα ανιστόρητα μέλη του σώματος  να ανατρέξουν στην ιστορία της Μακεδονίας, να ενημερωθούν για τα καμώματα των Σλαβομακεδόνων εντός και εκτός Αυστραλίας και να μελετήσουν την πολιτική των κομμάτων τους για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Το σημαντικότερο μήνυμα που πήραν οι πολιτικοί είναι, ότι οι Σλαβομακεδόνες υπόσχονται την ψήφο τους με ανταλλάγματα που πυροδοτούν τον εξτρεμισμό και απειλούν τη συνοχή και την αρμονία της κοινωνίας μας. Οι πολιτικοί, που επιλέγουν αυτό το είδος της συναλλαγής με ψηφοφόρους, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους

Το μήνυμα που πήραν οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων από το παταγώδες φιάσκο είναι, ότι οφείλουν να κοσκινίζουν εξαντλητικά τα άτομα χρίζουν υποψηφίους τους, ώστε να βεβαιώνονται για τις γνώσεις τους. Δεν νοείται χθεσινά στελέχη κομμάτων εξουσίας να εμπλέκονται σε ρουσφετολογικές συναλλαγές με άτομα και ομάδες, κατά παράβαση της μακρόχρονης πολιτικής των κομμάτων τους. Οι επαρκείς κομματικές ηγεσίες λειτουργούν προληπτικά δεν τρέχουν να διορθώνουν φοβούμενες την οργή του Ελληνισμού.

Το μήνυμα που έλαβε η ελληνική παροικία είναι, ότι η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων απαιτεί υπευθυνότητα, μεθοδικότητα, συντονισμό δράσεων, ταύτιση θέσεων των μελών της ομογένειας που αναλαμβάνουν να τις διαχειριστούν και υπεράνω όλων, απόλυτη μυστικότητα.  Η υστερία, που εκδηλώνεται με κακόφωνες διαμαρτυρίες, υβριστικά ή απειλητικά τηλεφωνήματα, ζημιώνει δεν ωφελεί την προσπάθεια αποτελεσματικής διαχείρισης των θεμάτων που ανακύπτουν. Στρέφει τους πολιτικούς εναντίον μα, αντί να μας εξασφαλίζει ευήκοα τα ώτα τους.
Η προσπάθεια των Σλαβομακεδόνων να παγιδεύσουν αφελή ή ιδιοτελή μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου απετράπη, διότι έγιναν έγκαιρα, συντονισμένα και σιωπηρά οι ενδεδειγμένες ενέργειες.

Η επιτυχία αυτή ας χρησιμεύσει ως παράδειγμα δράσης της οργανωμένης ομογένειας, διότι μας περιέρχονται ανησυχητικές πληροφορίες για «ανάληψη» δράσης, για την υπεράσπιση των εθνικών μας υποθέσεων, από άτομα και ομάδες που αμφισβητούν τη δυνατότητα και άλλων να συνεισφέρουν σε τέτοιες προσπάθειες, αποκλείουν άλλους λόγω προσωπικών διαφορών, αναθεματίζουν άλλους για το κακό παρελθόν τους και εμπλέκονται άσκοπα στη διαχείριση του «Μακεδονικού», του Κυπριακού, της Ποντιακής Γενοκτονίας, το Βορειοηπειρωτικό.

Με κίνδυνο να γίνουμε βαρετοί επαναλαμβάνουμε, ότι οι εθνικές και οι ομογενειακές υποθέσεις μας δεν προσφέρονται για προσωπική, συλλογική, η επαγγελματική εκμετάλλευση. Είναι υποθέσεις ολόκληρης της παροικίας και γι’ αυτό οφείλουν, οι λογής επιτήδειοι, να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα συλλογικά όργανα που εκλέγει η ομογένεια για να διαχειρίζονται τις υποθέσεις μας.

Ευχόμαστε να μην φθάσουμε στη δυσάρεστη θέση να αποκαλύψουμε πρόσωπα και πράγματα, διότι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Όσοι θέλουν να δοξαστούν ή ν’ ανεβούν επαγγελματικά ας ψάξουν αλλού.

http://neoskosmos.com/news/el/node/18259

Related posts:

Comments