2o ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με την Ημερίδα της 12ης Νοέμβρη στο Νέο Πετρίτσι!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΡΤΣΟΒΙΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
Νέου Πετριτσίου Σερρών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μερικά σλαβικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της FYROM συνεχίζοντας την πάγια τακτική της παραπληροφόρησης και της αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, αισθανόμενοι ,ανεξήγητα, ντροπή για τους 14 αιώνες της σλαβικής τους ιστορίας προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα ψευδεπίγραφο έθνος.
Πανικοβλήθηκαν από την συνάντηση των Μακεδονικών Συλλόγων στο Νέο Πετρίτσι του Νομού Σερρών στις 12 Νοεμβρίου 2011, και αφού δεν μπόρεσαν να την ματαιώσουν με τις γνωστές κομιτατζίδικες μεθόδους τους, μέσω των εντός Ελλάδος φερεφώνων τους, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το νόημα του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε με τα συμπεράσματα της συνάντησης.
Τους υπενθυμίζουμε ότι, το να αναφερθούμε στα “εντόπικα” που ομιλούν μερικοί από εμάς τους Μακεδόνες Έλληνες, και να τονίσουμε με τον πιο σαφή και επιστημονικό τρόπο ότι τα “εντόπικα” διαφέρουν από τη Σκοπιανή γλώσσα και ότι αυτοί που τα μιλάμε είμαστε Έλληνες, δεν αδυνατίζει αλλά αντιθέτως ισχυροποιεί πρωτόγνωρα την Ελληνική διαπραγματευτική θέση στις συνομιλίες για την οριστική ονομασία του κράτους τους.
Οι Μακεδονικοί Σύλλογοι των ντόπιων γηγενών Μακεδόνων, θα συνεχίσουν να προασπίζουν την Ιστορία και τον Πολιτισμό τους και εύχονται στους γείτονες Σλάβους της FYROM να βρουν τον εθνικό σλαβικό προσδιορισμό τους ώστε να μην απορροφηθούν από τους Σέρβους και Βούλγαρους ομόαιμους τους.
Προσκαλούμε, τέλος, τον κ. Freedman, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο, ο οποίος έκανε δηλώσεις στα Σκοπιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικές με την συνάντηση των Μακεδονικών Συλλόγων στο Πετρίτσι, να επισκεφθεί με δικά μας έξοδα την Ελλάδα και να τον ξεναγήσουμε στο Δίον, την Βεργίνα, την Πέλλα και την Αιανή Κοζάνης, για να γνωρίσει την Ελληνικότητα των Μακεδόνων.
Νέο Πετρίτσι 30 Νοε 2011
ΤΟ ΔΣ
Related posts:
Latest posts by D-Mak (see all)
- Greek Ministry of Culture: Archaeological Excavations And Historical Facts about Philip II’s Tomb - July 22, 2015
- Former FYROM’s Interior Minister L. Frckovski : “Drop the Dilemma, We live in Dictatorship” - February 2, 2015
- Γιατί η Ολυμπιάδα δεν είναι η ένοικος του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης - September 11, 2014
Αντί να συμμαχήσετε και να συμπαραταχθήτε με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό αφενός μεν για να διαφυλάξετε και να διασώσετε,αποστασιοποιούμενοι,βεβαίως,λόγω γειτόνων,χάριν της εδαφικής ακεραιότητας και σταθερότητας του κράτους σας,τη σλαβική εθνική ταυτότητά σας έναντι των πάντοτε λυσσωδών Σκιπετάρ που καραδοκούν και αφετέρου δε για να μην αφομοιωθήτε από τους Σέρβους και τους Βουλγάρους,ε σ ε ί ς φαντασιοκοπείτε τόσον αλογίστως αναζητώντας τα ίχνη τώρα (και)…της βορειοαφρικανικής(;!)καταγωγής σας;Τ ι είσθε,επιτέλους;Θα μας ‘πήτε;