Αλβανική Κακοπιστία

xolevas1 Κωνσταντίνος Χολέβας : Tα πρότυπα των Νέων

Αλβανική Κακοπιστία

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Συνεχώς καταφθάνουν δυσάρεστα νέα από την Αλβανία σχετικά με τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ή ορθότερα Κοινότητας. Προ ολίγων ημερών το Συνταγματικό Δικαστήριο απαγόρευσε την αναγραφή της εθνικής καταγωγής επάνω στα πιστοποιητικά γεννήσεως. Άρα δεν έχουν δικαίωμα οι Βορειοηπειρώτες και γενικά οι Έλληνες όπου κι αν κατοικούν μέσα στην Αλβανία να δηλώνουν και να προβάλλουν το ότι ανήκουν σε μία εθνολογικά, ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά διακριτή κοινότητα. Οι Αλβανοί δικαστές ακολούθησαν την λανθασμένη λογική της Ελληνικής Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, η οποία απαγόρευσε το 2000 την αναγραφή του θρησκεύματος στίς αστυνομικές ταυτότητες. Όμως τα δικαιώματα των μειονοτήτων δεν τα υπερασπίζεσαι όταν τις κρύβεις, αλλά όταν τις προβάλλεις. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λογική, γι’ αυτό και η Ευρ. Ένωση ζήτησε κατά την πρόσφατη αλβανική απογραφή να μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν –έστω και προαιρετικά –την εθνική τους καταγωγή και το θρήσκευμά τους.

Κατά την απογραφή αυτή τελικά η Αλβανική κυβέρνηση άλλαξε το ερώτημα και αντί να ρωτούν οι απογραφείς «σε ποια εθνική κοινότητα ανήκετε;» (δηλαδή Έλληνας, Αλβανός, Μαυροβούνιος της Σκόδρας κ.α) κατέληξαν στο χλιαρό κι αλλοιωμένο ερώτημα: Σε ποια εθνοπολιτιστική ομάδα ανήκετε; Δεν είναι ακριβώς το ίδιο και γενικότερα η όλη λογική των κυβερνώντων ήταν η αποφυγή αναδείξεως του πραγματικού αριθμού των Ελλήνων. Πιστεύω ότι οι Βορειοηπειρώτες θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για τον τόπο τους ώστε να μη θρηνήσουμε την ερήμωση και την απώλεια άλλης μιας πατρογονικής εστίας του Ελληνισμού. Όπως πολύ περισσότερα για την προστασία των ομοεθνών μας μπορούν να κάνουν οι κυβερνώντες στην Αθήνα.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται κατά καιρούς εις βάρος των Ελλήνων της γειτονικής χώρας και παρά την επίσημη απόφαση της οργανώσεως ΟΜΟΝΟΙΑ να σαμποτάρει την απογραφή, τελικά μάθαμε ότι στην περιοχή Κορυτσάς αρκετές χιλιάδες Βλαχοφώνων Ελλήνων απογράφηκαν και δήλωσαν ξεκάθαρα ότι είναι Έλληνες. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ανακοινωθούν και κατά πόσο θα «μαγειρευθούν» τα αποτελέσματα. Πάντως η παρουσία και η παρρησία των Ελληνοβλάχων στην επαρχία Κορυτσάς είναι σημαντική, διότι οι αλβανικές κυβερνήσεις αρνούνται ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας εκεί.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο των Τιράνων έχει χρησιμοποιηθεί και άλλη φορά για να υπονομεύσει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Προ δύο ετών κατήργησε ως αντίθετη με τα αλβανικά συμφέροντα τη συμφωνία για τη χάραξη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Αλλά και οι μεγάλες πολιτικές παρατάξεις, η Δεξιά του Σάλι Μπερίσα -τον οποίο ορθώς επέπληξε ο Αντώνης Σαμαράς- και οι Σοσιαλιστές του Έντι Ράμα, δείχνουν το κακόπιστο πρόσωπό τους με ποικίλους τρόπους κατά της Ελλάδος. Κυρίως δε με την ανακίνηση του ζητήματος των Μουσουλμάνων Τσάμηδων εγκληματιών πολέμου και των περιουσιών στη Θεσπρωτία που διεκδικούν οι απόγονο τους. Η Ελλάς μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών μεταναστών, έχει στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, έχει βοηθήσει καταλυτικά στην ομαλοποίηση της καταστάσεως μετά την εξέγερση των Καλάσνικοφ, με λίγα λόγια έχει κάνει πολλά και ουσιαστικά υπέρ των καλών ελληνοαλβανικών σχέσεων. Όμως η άλλη πλευρά απαντά με αχαριστία και συνεχή προκλητικότητα.

Όλα αυτά βεβαίως δεν μπορούν να λυθούν από κυβερνήσεις τρίμηνης διάρκειας και ειδικού σκοπού. Χρειάζεται το συντομότερο να χαραχθεί μία νέα δυναμική εξωτερική πολιτική με έμφαση στα δικαιώματα των Ελλήνων της Βαλκανικής από μία κυβέρνηση που θα έχει νωπή την λαϊκή εντολή. Αντί να μιλούν τα Τίρανα για ανύπαρκτες μειονότητες ας στηρίξουμε επιτέλους τον Ελληνισμό της Αλβανίας.

Κ.Χ. 13.12.2011

Related posts:

Comments
ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Ο Αλβανοσκιπετάρ ‘μοιάζει με το Ν(/ν)εοέλληνα.Προσπαθεί να κρύψη και να καλύψη την αμάθειά του υπό το πέπλο της (ιδεοληπτικής-ιδεοπληκτικής) αντιδραστικότητας του υποκοσμικού (οιονεί) πολιτισμού του,του υποπολιτισμού του,της υποκουλτούρας του αυτής,μένοντας ανίδεος για ό,τι αποκαλείται καθώς και για ό,τι ‘μπορεί να αποκληθή “ανθρώπινος πολιτισμός” ή (και) “ανθρώπινη κουλτούρα”(εν γένει).Μια τεχνητή ύπαρξη,ένα τεχνητό μόρφωμα λαού-πληθυσμού με ένα,εξίσου,τεχνητό-κλεψίτυπο γλωσσικό ιδίωμα(δανειοδοτηθέν αλλά και δανειοδοτούμενο επ’αόριστον..)χωρίς εθνική-//εθνοτική ταυτότητα,συνείδηση,παιδεία•παιδεία,συνείδηση,ταυτότητα εθνικής-//εθνοτικής φύσης και μορφής.Υβρίδιο περίπου όπως η γνωστή και παλαιά ταινία “Μάτριξ”.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

‘Μπροστά ‘στην ανθρωπότητα και ενώπιον της πίεσης(εν πολλοίς και ‘σε πολλές των περιπτώσεων)τόσο του ελληνικού όσο και του σλαβικού κόσμου(κυρίως αυτό..),ο Σκιπετάρ(>Sqiptar)-”Αλβανός”(η εθνοτική-διεθνοτική του ταυτότητα δηλαδή..)δε ‘μπορεί και δεν απομένει παρά να ”είναι”,να ”εκφράζεται” και να ”στηρίζεται”-”εδράζεται” ‘στην και από την(κοινή-κοινότατη όλων μας..)ζωοκλοπή..
Από φθόνο(και…μόνο..),βεβαίως,που,ενώ αναζητεί κάποιον πολιτισμό αυτόνομό του και αναχωνευτικό του,δε ‘βρίσκει τίποτε και κανένα,εκτεθειμένος και έκθετος,δε ‘μπορεί,αδυνατεί εξολοκλήρου να ‘βρη,να ανεύρη μια εθνική ιδιοπροσωπία και με το μόνο πράγμα που να…”επιτυγχάνη”,εν τέλει,εν γένει,να είναι η λεηλασία της μνήμης και του πολιτισμού,της μνήμης του πολιτισμού και του πολιτισμού της μνήμης άλλων(γειτονικών ως επί το πλείστον..)λαών-πληθυσμών,από τους οποίους και…”συνάγει” τον εύπεπτον εκείνον…”(παν-)αλβανισμόν του”(τη…”θρησκεία του αυτή” του σωβινιστικού του και του σωβινισμού του -εγγενούς και άκρως συμπλεγματικού του- μίσους-παροξυσμού του δηλαδή..).”Όσα δε φτάνει η αλεπού,τα κάνει κρεμαστάρια.”:όπως,ακριβώς,αφρικανικές φυλές που,επειδή δεν έχουν ακόμα καταφέρη να σχηματισθούν ‘σε εθνικό-πανεθνικό επίπεδο,μένουν ‘σε ένα πρωτόγονο,’σε ένα πρωτογονικό στάδιο,εκείνου του γνωστού τροφοσυλλέκτη-ερανιστή(π.χ.’στην περίπτωσή των/του όπλων,λευκής σαρκός,χρήματος -μαύρου και παραοικονομίας ‘στο συντριπτικό του ποσοστό..-,ναρκωτικών-τοξικών ουσιών κ.ο.κ.)χωρίς,καν,να συνειδητοποιούν πως είναι,έστω,άνθρωποι ή (και) ότι ανήκουν,κατ’ελάχιστο,’στην ανθρωπότητα,εν γένει.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Για να τους εκθέσουμε έτι περαιτέρω,εκθέτοντας τον πρακτικότατο σ κ ο τ α δ ι σ μ ό και την α μ ά θ ε ι ά των,ιδού μερικές φωτογραφίες που μου απεστάλησαν λίαν προσφάτως και που καταδεικνύουν κάτι εξόχως αποκαλυπτικό και ε ν δ ε ι κ τ ι κ ό του ε γ γ ε ν ο ύ ς,σ τ α λ ι ν ο γ ε ν ο ύ ς,α ν ε ξ α λ ε ί π τ ο υ,π ρ ω τ ο γ ο ν ι κ ο ύ σωβινισμού των(‘στο κέντρο της ελληνικής πρωτευούσης!),οι οποίες ευελπιστώ και εύχομαι να εμφανισθούν και να μη συναντήσετε πρόβλημα:

http://gr.mg40.mail.yahoo.com/ya/download?mid=1_8962905_AKu97k0AAPUDTu9p9g5PT04Xr1c&pid=8&fid=Inbox&inline=1

http://gr.mg40.mail.yahoo.com/ya/download?mid=1_8962905_AKu97k0AAPUDTu9p9g5PT04Xr1c&pid=5&fid=Inbox&inline=1

http://gr.mg40.mail.yahoo.com/ya/download?mid=1_8962905_AKu97k0AAPUDTu9p9g5PT04Xr1c&pid=3&fid=Inbox&inline=1

Με την υποσημείωση:”ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ” και ”Όλα στα αλβανικά, ούτε μια λέξη στα ελληνικά!”.

Μ Η Π Ω Σ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ,ΠΙΑ,ΤΟ ΕΜΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΡΑ,ΝΑ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ,ΟΡΙΣΤΙΚΗ Π Ρ Ο Σ Α Ρ Τ Η Σ Η ΤΗΣ ΠΟΛΥΒΑΣΑΝΗΣ,ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ Γ Η Σ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ Μ Α Σ;ΛΕΩ,Μ Η Π Ω Σ;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Όσο και να αποπειρώνται να το αποσείουν και να το αποποιούνται και να το απαρνούνται οι Σκιπετάρ,όσο και να επιζητούν να το αποκρύψουν,να το αποφύγουν,να το αρνηθούν επιτακτικότατα και εμφαντικότατα οι Σκιπετάρ και να το αφαιρέσουν,να το ‘βγάλουν από το άθλιο παρόν των,α π ο τ ε λ ο ύ ν με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ένα οθωμανικό -εσχάτως και προσφάτως κ α ι νεοθωμανικό(!)- απολιφάδι του Αίμου που ‘σε συνδυασμό και συνάρτηση και συσχέτιση άμεση με τους Σλαβοσκοπιανοβουλγάρους συνθέτει την ακρώρεια,τη λυδία λίθο,τον ακρογωνιαίο λίθο,τον τελευταίο τροχό της αμάξης,τον κρίκο της αλυσίδας,το θεμέλιο και τη βάση μιας αρχοντοχωριάτικης,’μικρομέγαλης,μεγαλομανούς ενιαιομετωπικής επιθετικής γραμμής,κατεύθυνσης,πλεύσης και πορείας έναντι της Ελλάδας και του Ελληνισμού.Εν γένει,τους νανοσπιθαμιαίους,όπως ονοματίζω εγώ,με τη σειρά μου,πολιορκητικούς κριούς και δούρειους ίππους της Ελλάδας και των Ελλήνων.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Αντί να εποφθαλμιούν τα Τίρανα την Ήπειρο,χ ρ έ ο ς της Αθήνας και αυτό που προέχει και καιρός θα ήταν,είναι η π α ρ ε μ π ό δ ι σ η της ευρωπα’ι’κής προοπτικής και πορείας της Αλβανίας.Η αναθέρμανση και αναζωπύρωση του ά λ υ τ ο υ Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος και η σύσφιγξη των σχέσεων τόσο με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο ό σ ο και με τα Σκόπια κ α ι την Ιταλία.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Νεογραικ υ στί,νεογραικ ι στί,νεοελληνιστί,νεοελλαδιστί ή…νεωστί και…νεογραι κ υ λ ιστί.Ας τις γράψουμε όλες τις…πιθανές…γλωσσικές…εκδοχές μας,εδώ,να τις αναγνώσουν οι πάντες.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Ας δειχθή,επ’ίσης,ένας ανιστόρητος,αστοιχείωτος,νεοφανής,νεομεσόκοπος Σκιπετάρ από το πλήθο,τη μάζα,τον όχλο των,τους πάμπολλούς των,με μερικά ερωτήματά μου κατόπιν,προκειμένου να εκτεθή τόσον αυτός όσον και εκείνοι,ο ”λαός του”,οι ”ομόφυλοί του”,οι ”συμπατριώτες του”:

”Το όνομα Αλβανία από τη μεσαιωνική ελληνική λέξη αλβανός (Αλβανών, Αλβανόπολις), φέρεται να υποδεικνύεται, για πρώτη φορά, από τον Πτολεμαίο τον Γεωγράφο (Γεωγραφικά, 3, 12, 20) και αφορά κάποια αντίστοιχη φυλή της περιοχής.[5] Παρόλα αυτά, οι πρώτες πηγές που αναφέρονται με βεβαιότητα στο συγκεκριμένο Βαλκανικό λαό βρίσκονται σε ανώνυμο Βουλγαρικό γραπτό του 11ου αιώνα[6] και στο έργο του Μιχαήλ Ατταλειάτη.[7]”*.

*http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

Η έκτη και εβδόμη σημείωση και παραπομπή του άνωθι αποσπάσματος είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές της εθνολογικής και γλωσσολογικής ημιμαθείας αλλά και,προφανώς,ιδεολογικής(βλ.ιδεοληπτικής) (συ)στράτευσης του ανδρός προκειμένου να τονισθή,να επιτευχθή,με μία προκρούστεια λογική και μέθοδο/μεθοδολογία,γι’ακόμη μία φορά,πάλι και ‘ξανά(τα…συνηθίζουν κάτι…τέτοια όλοι εκείνοι του…είδους του!),να εξαχθή το…”αβίαστο” επιστημονικό (βλ.επιστημονικοφανές) πόρισμα και συμπέρασμα περί τινός…εθνοτικής…αυθυπαρξίας και…αυτονομίας των…”Αλβανών” από κάποια άγνωστη και απροσδιόριστη…φυλή του παρελθόντος,μαζί με όλα τα συνεπακόλουθα και συμπαρομαρτούντα της εθνολογικής αλλοίωσης και παραχάραξης και χάλκευσης και σύγχυσης των διακριτών ιστορικών λαών του Αίμου και της ε υ κ ρ ι ν ο ύ ς ιστορίας και ιστορικής ιχνηλασίας/διαδρομής των:

http://www.albanianhistory.net/texts15/AH1000.html

http://www.albanianhistory.net/texts15/AH1038.html

α.Αυτό το ”Αrbanasi” που αναφέρει,που επιγράφεται,π ό θ ε ν,επακριβώς,σ υ μ π ε ρ α ί ν ε τ α ι και τ α υ τ ί ζ ε τ α ι με το ”Albanians”;Αδυνατώ να κατανοήσω πλήρως…
β.Εκείνο το ”Orthodox languages”,όπως,εξίσου,το επόμενο ”Orthodox alphabets” με το ”languages of half-believers”,τ ι ‘μπορεί να σημαίνει;Μήπως επειδή έχουν δημιουργηθή και διαδοθή από Χριστιανούς,από ιεραποστόλους προς τα έθνη(ενν.με την ε θ ν ο τ ι κ ή σημασία αυτό εδώ),προς τον υπόλοιπο κόσμο,προς την ο ι κ ο υ μ έ ν η της Βαβέλ αυτής και της Βαβυλωνίας μας;Άλλη ερμηνεία υπάρχει για τη χρήση αυτών των όρων του;Τα λατινικά,δηλαδή,δεν παρουσιάζουν εμφανέστατες και ισχυρότατες τις επιρροές απο τα ελληνικά;Αυτό,όμως,τι σημαίνει;Πως η μία γραφή είναι…ιερή,ενώ η άλλη όχι;
γ.Το α π ό σ π α σ μ α,δε,του Μιχαήλ Ατταλειάτου η…πάντοτε πρόχειρη,ευχερής…εξήγηση της…από τις πρώτες(!;)…εμφάνισης(άκουσον-άκουσον!) του ο ν ό μ α τ ο ς(τ ι είδους και λογής ονόματος;)και ε θ ν ο τ ι κ ή ς/ε θ ν ο λ ο γ ι κ ή ς,συνεπώς,κ α τ α γ ω γ ή ς των σημερινών,θολονεφελωδών Σκιπετάρ…
Αυτό,δε,το…έρημο το…Νταγκεστάν πόσο πολυδιαφημισμένη ”ανακάλυψη” ‘μπορεί να είναι;Θα είναι για πολύ ακόμη;Πόσον…αναμηρυκασμένη…κίχλη/μαστίχα και καραμέλα/candy ‘μπορεί να γίνη και να είναι και έως π ό τ ε;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Ευκαιρίας δοθείσης,εδώ,ας καταδείξουμε,αμείλικτοι,κυνικότατοι,τυπικότατοι,μέσω μιας φωτογραφίας,το νεοσκιπεταρικό,νεογραικυστί,καρακιτσαριό(βλ.και εδώ http://www.slang.gr/lemma/show/karakitsario_5644),συναφές,παρεμφερές και επαξίως συγκρινόμενο και διαγκωνιζόμενο και ανταγωνιζόμενο λεληθότως (προς) εκείνο των Σλάβων των Σκοπίων,ό π ο υ και είχε δ ι α μ ο ρ φ ω θ ή (βλ.και ενν.α π ο φ α σ ι σ θ ή)κατά τις απαρχές του προηγουμένου αιώνα μας το ”αλβανικό” αλφάβητο/το αλφάβητο των τ ω ρ ι ν ώ ν,α υ τ ο α π ο κ α λ ο υ μ έ ν ω ν Σκιπετάρων/Shqiptarët:

http://www.flickr.com/photos/blackwhiteprizren/4910805408/in/[email protected]/lightbox/

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Τα σκουριασμένα αυτά λεωφορεία έχουν και κάποια θέση και ‘στην Ε.Ε.,δηλαδή;Αυτό ‘θέλουν εναγωνίως και μανιωδώς να μας ‘πούν;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Τ ι είδους και μορφής ε θ ν ι κ ή α ν ε ξ α ρ τ η σ ί α είχαν και έχουν επιτύχη ‘στον Αυλώνα οι απατεωνίσκοι αυτοί,έναντι της υ φ η λ ί ο υ,πια,οι Σκιπετάρ,που κατά τα άλλα ψέγουν και…στηλιτεύουν τους Σλαβοσκοπιανοβουλγάρους και την εθνομυθομανία και εθνομυθοπλασία των τελευταίων;Με…εθνικοαπελευθερωτικό ή εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους έναντι ποίων,ακριβώς;’Μπορούν βασίμως να μας ‘πούν;

”Βαλκανικοί πόλεμοι
Το 1913, σε μία διάσκεψη πρεσβευτών στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ότι σύμφωνα με τον οθωμανικό κανόνα το αλβανικό έδαφος έπρεπε να διαιρεθεί μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας. Δεν ήταν όλοι οι συμμετέχοντες υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης και έτσι αναγνωρίστηκε η δημιουργία του αλβανικού κράτους, αλλά ένα τμήμα των εδαφών δόθηκε στη Σερβία και στην Ελλάδα. Μετά από το δεύτερο βαλκανικό πόλεμο, οι Οθωμανοί απομακρύθηκαν από την Αλβανία και υπήρξε πάλι η πιθανότητα απορρόφησης των εδαφών από τη Σερβία και την Ελλάδα. Τούτη η απόφαση εξόργισε τους Ιταλούς που δεν επιθυμούσαν να έχει η Σερβία εκτεταμένη ακτογραμμή, και εξόργισε επίσης τους Γερμανούς, που ήθελαν την ανάπτυξη ενός σιδηροδρόμου που θα οδηγούσε στην Ανατολή. Η Γερμανία οργάνωσε κατόπιν σειρά διαβουλεύσεων με τη Ρωσία και την Ελλάδα. Τελικά, αποφασίστηκε ότι η χώρα δεν έπρεπε να διαιρεθεί αλλά αντ’ αυτού να παγιωθεί σε πριγκηπάτο της Αλβανίας υπό τον Γερμανό πρίγκηπα William Wied. Όταν ο Γερμανός πρίγκηπας εκδιώχθηκε μετά από 6 μήνες, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, και η Ιταλία, ως μέλη της Κοινωνίας των Εθνών, θέλησαν να διαιρέσουν οριστικά τη χώρα αλλά η επέμβαση των ΗΠΑ με τον πρόεδρο Woodrow Wilson (άσκησε βέτο στην ψηφοφορία) επέτρεψε στην Αλβανία να διατηρήσει την οντότητά της. Από το 1928, η χώρα κυβερνήθηκε από τον βασιλιά Αχμέτ Ζώγκου[8].”*

*http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Όσον επιμελώς και να το αποφεύγουν οι Σκιπετάροι,ανεξάλειπτη μένει ‘στο συλλογικό των υποσυνείδητο,όσοι χρόνοι και εάν παρέλθουν,το κάτωθι γεγονός της νεομεσοκόπου ”ιστορίας των” του ε γ γ ε ν ο ύ ς,σ τ α λ ι ν ι κ ο ύ σ ω β ι ν ι σ μ ο ύ των:

http://www.flickr.com/photos/jptournut/6156706543/in/[email protected]/lightbox/

Αυτοί,οι αχρείοι,επιθυμούν και καλές διμερείς σχέσεις,δηλαδή,τώρα;

http://www.flickr.com/photos/jptournut/6156711369/in/[email protected]/lightbox/

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Σ κ ο τ α δ ι σ μ ό ς.Το μόνον,τελικώς,που επιτυγχάνουν οι λεγόμενοι,αυτοαποκαλούμενοι Σ κ ι π ε τ ά ρ ο ι,τόσο της κυρίως Σκιπερίας/Shqipëriaς όσο και εκείνων της Σκοπιάς και του Κοσσόβου,είναι αυτή,εδώ,η ευρεθείσα φωτογραφία(>η κ α λ ύ τ ε ρ η δ ι α φ ή μ ι σ η της ε λ λ η ν ι κ ή ς ιστορίας και των Ε λ λ ή ν ω ν!;):

http://www.flickr.com/photos/kliza/6173440098/sizes/l/in/[email protected]/*

*Ενδέχεται να μη σας την εμφανίζη και να χρειάζεται να την αναζητήσετε ‘στον ιστότοπο.