Το DNA των Σκοπιανών σχεδόν ίδιο με Βούλγαρους, Σέρβους

Σκόπια - Μετά από γενετική έρευνα που διήρκησε 6 χρόνια για το DNA των Βαλκανικών λαών, Σκοπιανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως τα γονίδα των Σκοπιανών δείχνουν σχεδόν παρόμοιο DNA με τους Βούλγαρους και τους Σέρβους.

““Η ανάλυση των γενετικών πληροφοριών έδειξε πως τα γονίδια των κατοίκων της ΠΓΔΜ βρίσκονται πολύ κοντά με των Σέρβων και των βουλγάρων. Οι Κροάτες με τους Βόσνιους και τους Σέρβους ενώ οι Αλβανοί του Κοσόβου έχουν τις λιγότερες ομοιότητες με τους υπόλοιπους,” δήλωσε ο Δρ. Ζλάτκο Γιακόφσκι.

Οι σκοπιανοί επιστήμονες συγκέντρωσαν γενετικό υλικό από τις Βαλκανικές χώρες, εκτός της Ελλάδας που δεν δέχτηκε να συμμετέχει στο project. Οι υπόλοπες χώρες έστειλαν αναλύσεις DNA από θύματα που είχαν πεθάνει κοντά στα σύνορα τους με τα Σκόπια.



“Με την χρησιμοποίηση “έξυπνων” υπολογιστικών συστημάτων, μπορέσαμε να συγκρίνουμε τις πληροφορίες από τα Σκόπια, Σερβία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία και Κόσοβο,” δήλωσε ο Γιακόφσκι. Η έρευνα έχει δημοσιοποιηθεί στα μεγαλύτερα περιοδικά του κλάδου σε όλον τον κόσμο.

Tμήμα Ειδήσεων - History-Of-Macedonia.com

Related posts:

Comments