Σκοπιανός Αναλυτής : Είμαστε υποκριτές επειδή έχουμε συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους

Πήγαμε πάρα πολύ μακριά και όχι μόνο δεν καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά πρέπει να μιλάμε και για ομαλοποίηση της ξενοφοβίας.

Ο Σκοπιανός αναλυτής Ivor Mickovski γράφει στην Ούτρινσκι Βέσνικ ό,τι δεν μπορεί να εξαφανίσει την λύπη και την απογοήτευση του, σχετικά με το γεγονός πως οι Σκοπιανοί πληρώνουν ένα μεγάλο αντίτιμο για τα επιτεύγματα των αθλητών τους. Τυφλωμένοι από την εθνική τους επιτυχία στον αθλητισμό, οι Σκοπιανοί γιορτάζουν διαμέσου ξενοφοβικής και εθνικιστικής συμπεριφοράς.

Ο αναλυτής παρατηρεί πως ο αθλητισμός πάρα πολλές φορές χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του διεθνοτικού μίσους. Δεν αποτελεί μυστήριο το γεγονός πως η κυβέρνηση των Σκοπίων ενθαρρύνει και ευνοεί αυτόν τον τύπο επευφημιών.

Οι συμπατριώτες του έφτασαν τόσο μακριά, όχι μόνο επειδή δεν καταδίκασαν αρκετά αυτήν την συμπεριφορά, αλλά επειδή ομαλοποίησαν την ξενοφοβία στους πανηγυρισμούς. Μάλιστα γράφει πως θεωρεί όλους - ακόμα και τον εαυτό του - ως μεγάλους υποκριτές. “Είμαστε υποκριτές, επειδή έχουμε συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Κάνει αναφορές στην ” μικρή συμμορία των απογοητευμένων εθνικιστών με επικεφαλής την κυβέρνηση”, όπως τους αποκαλεί, οι οποίοι θέλουν να πείσουν την πλειοψηφία λαού. Θέλουν να πείσουν ότι η τρέλα τους είναι σωστή, και η κοινή λογική όλων των υπόλοιπων είναι αδύναμη και άρρωστη.

Κατά τον αρθρογράφο, όλα τα εγχειρήματα και οι δήθεν μεταρρυθμίσεις δεν έχουν πλέον κανένα σκοπό, αφού ξόδεψαν τόσο χρήμα και χρόνο ώστε να φτιάξουν μια πολυεθνική κοινωνία, που μπορεί μια μέρα να καταρρεύσει με το άνοιγμα και κλείσιμο ενός ματιού.

Τμήμα Ειδήσεων - History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments