Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Μουσουλμάνων και Σκοπιανών

former yugoslav republic of macedonia2 Σκοπιανός Αναλυτής : Είμαστε υποκριτές επειδή έχουμε συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους
Σταυρούς και ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των Αλβανών , όπως “Θάνατος στους Αλβανούς”, έγραψαν άγνωστοι με σπρέϋ στο Ισακ τζαμί στο Μοναστήρι, κλιμακώνοντας έτσι την ένταση μεταξύ Μουσουλμάνων και Σκοπιανών. 

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα Σκόπια, όπου 3 εκκλησίες στις περιοχές Mala Recica, Labunista και Oktisi έγιναν στόχος εμπρηστικών επιθέσεων από αγνώστους.

Οι Μουσουλμάνοι των Σκοπίων εξακολουθούν να απαιτούν δημόσια συγνώμη από τον Δήμαρχο και τους δημότες στο Βεβτσάνι, ενώ εκείνοι αρνούνται πεισματικά. Οι τελευταίοι υποστηρίζουν πως είναι γελοίο να γίνεται έλεγχος ποιές μάσκες θα χρησιμοποιούν, καθότι όπως προσπαθούν να δικαιολογήσουν την εμμονή τους, το καρναβάλι τους θα χάσει την ταυτότητα του και θα πάψει να είναι μοναδικό.

Η κατάσταση δεν φαίνεται να αποφορτίζεται σύντομα. Σύμφωνα με την Σκοπιανή εφημερίδα “Fokus¨, που επικαλείται Αλβανικές πηγές, οι Αλβανοί αθλητές  προσανατολίζονται να μποϋκοτάρουν από εδώ και πέρα τις εθνικές ομάδες της ΠΓΔΜ.  

Οι Αλβανοί αθλητές θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στις εθνικές ομάδες, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τα ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των Αλβανών που ακούστηκαν από Σκοπιανούς οπαδούς στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Handball.

Τμήμα Ειδήσεων – History-Of-Macedonia.com

Related posts:

Comments