Αλήθειες και Μύθοι περί “Ιστοσελίδας του Αεροδρομίου Μακεδονία”

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε  ό,τι επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα που είχαμε αναδείξει πριν ορισμένους μήνες με ιδιωτική ιστοσελίδα για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Με ιδιαίτερη λύπη μας διαβάζουμε διάφορους να παραποιούν την αλήθεια, από ιστολόγια μέχρι ακόμα και σε εφημερίδες, είτε σκόπιμα είτε από αφέλεια. Οι συγκεκριμένοι επιμένουν να ισχυρίζονται πως πρόκειται για την επίσημη Ιστοσελίδα του αεροδρομίου “Μακεδονία”.

Για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο μια και καλή.

1. Το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” ΔΕΝ έχει επίσημη Ιστοσελίδα. Η Ιστοσελίδα http://thessalonikiairport.gr είναι ιδιωτική, άρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν εκπροσωπεί το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

2. Το http://thessalonikiairport.gr ως όνομα χώρου ΔΕΝ παραβιάζει τον κανονισμό της ΕΕΤΤ. Έχω διαβάσει σε σχόλια Ιστολογίων να γίνεται λόγος ακόμα και για διαμαρτυρίες προς την Google. Ο παραπάνω ιστότοπος  ΔΕΝ ανήκει στη Google και ΔΕΝ περιέχει παράνομο υλικό.

3. Εδώ να τραβήξουμε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε επίσημο/ανεπίσημο και νόμιμο/παράνομο. Παράνομο δεν είναι ό,τι δεν μας αρέσει, ούτε επίσημο είναι κάτι που χρησιμοποιεί όρους της καθημερινότητας. Μια και πολλοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες να  εμπεδώσουν το προφανές, θέτουμε το ακόλουθα παράδειγματα:

(α) Αν κάνω register το domain http://greeceparliament.gr/ και “ανεβάσω” χάρτη όπου η ΠΓΔΜ αναφέρεται με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, δεν σημαίνει ό,τι η “επίσημη Ιστοσελίδα της Ελληνικής Βουλής” αναγνωρίζει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

(β) Αντίστοιχα, το domain http://londonairport.co.uk/ δεν σημαίνει πως αποτελεί την “επίσημη Ιστοσελίδα του Αεροδρομίου του Λονδίνου”, επειδή φέρει τα λήμματα “london” και “airport” στο domain name του.

4. Συνεπώς, άλλο πράγμα η Ιδιωτική Ιστοσελίδα για το αεροδρόμιο “Μακεδονία”  και εντελώς άλλο το ίδιο το Αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Εκείνο που αποτελεί για εμάς  μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η ανυπαρξία επίσημης Ιστοσελιδας του αεροδρομίου.  Θεωρούμε απαράδεκτο διεθνές αεροδρόμιο να μην έχει καταφέρει για παραπάνω από 15 ολόκληρα χρόνια να “στήσει” ένα επίσημο site.

Εκτός πια αν πρόκειται για απόφαση σε άλλο επίπεδο, ώστε να μην αναγκαστούν να γράψουν Διεθνές Αεροδρόμιο “Μακεδονία”, γιατί θα θεωρηθεί «πρόκληση».

Related posts:

Comments