Ν. Νικολόπουλος: Αβοήθητη η ελληνική μειονότητα στα Σκόπια

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας, με την οποία ζητεί την παροχή αρωγής προς την ελληνική μειονότητα των Σκοπίων, κατέθεσε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, βουλευτής Αχαΐας, Ν. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος επικαλείτο αναφορές του πρώτου προέδρου της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόρωφ, ο οποίος στις 10/7/1993 είχε κάνει λόγο για την ύπαρξη μειονότητας 100.000 Ελλήνων στην χώρα του. Παρέπεμπε μάλιστα σε τότε «στατιστικές μελέτες», τις οποίες, όπως επισημαίνει ο βουλευτής «ουδέποτε είδαμε και κυρίως δεν αποδείχτηκε ή δεν διερευνήθηκε η εγκυρότητα τους».

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν εάν και ποιες ενέργειες έγιναν από πλευράς της Ελλάδας για την διεθνή ανάδειξη, αλλά και ελέγχου του ισχυρισμού του πρώην Σκοπιανού προέδρου, προς όφελος της χώρας μας. Καλεί μάλιστα τους δύο υπουργούς να απαντήσουν στο αν προτίθενται να βοηθήσουν στο εξής την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια, αναγνωρίζοντας ο ίδιος τις «πιέσεις που δέχονται οι συμπατριώτες μας στη γείτονα χώρα», αλλά και τις «διαθέσεις που εκφράζουν συχνά – πυκνά και δημόσια ακόμα κρατικοί αξιωματούχοι της FYROM για την Μακεδονία μας».

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

Related posts:

Comments