Γέμισε αφίσες με τη γαλανόλευκη η Βοστώνη

Tου Παναγιώτη Σαββίδη

Αφίσες για την επικείμενη παρέλαση της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 έχει γεμίσει τις τελευταίες μέρες η Βοστώνη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου, στην κεντρική Boylston street της πόλης και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ομογενών, αλλά και φιλελλήνων Αμερικανών.

Η παρέλαση είναι αφιερωμένη, όπως τονίζεται και στην αφίσα που έχει αναρτηθεί και στα αστικά λεωφορεία της πόλης, στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Μακεδονίας από τους Τούρκους.

«Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας, τα μέλη του Δ.Σ και τον πρόεδρο κ. Θέμη Καρατζά, που δέχτηκαν σε συνεργασία με τη Παμμακεδονική ΗΠΑ να τονίσουμε και να προωθήσουμε τη σημαντική αυτή επέτειο για τον Ελληνισμό της Μακεδονίας και όχι μόνο» επισήμανε στο protothema.gr η κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η γιγαντοαφίσα που έχει αναρτηθεί έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό σύνθημα: «Γιορτάζουμε, συμμετέχουμε, κοιτάμε μπροστά», από την οποία όμως, απουσιάζει κάθε αναφορά στο γεγονός που γιορτάζει η πόλη, προφανώς στο πλαίσιο της λογικής της διοίκησης Μπουτάρη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Related posts:

Comments