Μακεδονικό και Παρασκήνιο 5

greece fyrom flags Μακεδονικό και Παρασκήνιο

- Από 53 εώς 56 μέλη του Κογκρέσου είχαμε προβλέψει και 54 μέλη τελικά υπόγραψαν την επιστολή προς τον Μ. Ομπάμα. Στην επιστολή ως γνωστόν ζητούν να διασφαλίσει ο Αμερικανός πρόεδρος την πρόσκληση για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Τα εύσημα εδώ πάνε σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο όταν έπρεπε, με προσωπικές του ενέργειες αθόρυβα και μεθοδικά, απότρεψε να υπογράψουν 2 τουλάχιστον παραπάνω μέλη του Κογκρέσου.

- Την ίδια ώρα που η Ελληνική πλευρά πιάστηκε για μια ακόμα φορά στον ύπνο. Κι ας γνώριζαν έγκαιρα τι πρόκειται να συμβεί. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλεις να δράσεις χωρίς χρονοτριβή, πριν πέσουν οι υπογραφές. Γιατί εφόσον πέσουν έπειτα είναι δώρον άδωρον.

- Εδώ να τονίσουμε πως σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι χιλιάδες επιστολές Σκοπιανών. Με αφορμή και πρόσφατη συζήτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κι όσο και αν ξυνίζει ορισμένους, ο μέσος Σκοπιανός έχει αποδείξει έμπρακτα πως θέλει το όνομα περισσότερο από τον μέσο Έλληνα. Η συνεισφορά του μέσου Έλληνα στο ζήτημα είναι να ρίχνει την αποκλειστική ευθύνη στους “προδότες πολιτικούς που θέλουν να ξεπουλήσουν την Μακεδονία”, αλλά όταν ρωτηθεί τι έχει κάνει ο ίδιος προσωπικά για την Μακεδονία, πέφτει άκρα του τάφου σιωπή. Ας το τονίσουμε λοιπόν και από εδώ για ακόμα μια φορά. Ο μέσος ξένος έχει ασχοληθεί και νοιάζεται για το ζήτημα της Μακεδονίας, όσο εμείς έχουμε ασχοληθεί και νοιαζόμαστε για την διένεξη της Κίνας με την Ταιβάν. Εφόσον εμείς στην ουσία είμαστε πάντα απόντες, οι Σκοπιανοί που είναι πάντα παρόντες έχουν καταφέρει να ανατρέψουν υπέρ τους την κατάσταση διεθνώς. Κατά έναν εξοργιστικό τρόπο σχεδόν όλοι στην Ελλάδα έχουμε την απαίτηση απ’ τους ξένους να μας υποστηρίζουν χωρίς να κουνάμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι. Στην ζωή αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, παλεύεις και αγωνίζεσαι γι’ αυτό μέχρι να το πετύχεις. Κανείς άλλος δεν θα το κάνει για εμάς.

- Επόμενη ημερομηνία που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι η 19η Μαϊου. Την συγκεκριμένη ημερομηνία η Σκοπιανή διασπορά σε συνεργασία με την πρεσβεία της πΓΔΜ στην Ουάσινγκτον διοργανώνουν Gala στο ξενοδοχείο Hilton του Chicago. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρόεδρος των Σκοπίων, Ιβανόφ, ενώ έχουν προσκληθεί και ΝΑΤΟϊκοί ηγέτες. Ο λόγος εμφανής.

- Αξίζει να διαβαστεί το άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη περί ΕΛΟΤ. Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Στην συνέχεια διαβάστε και εδώ. Ξαναθυμίζουμε ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο του Γιάννη Κοροβέση :

“αν κατάλαβα καλά από ανθρώπους του ΕΛΟΤ (ελλ. οργ. τυποποίησης), όταν αποφασίστηκε η “Μακεδονική Γλώσσα”, ένα άλλο ζήτημα σε σχέση με των 2-ψήψιο κώδικα, η ελλάδα δεν πήγε στη συνάντηση του ISO στο Ηράκλειο, γιατί υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες με το εισητήριο του εκπροσώπου.”

- Μαζικές διαδηλώσεις ετοιμάζει η Αλβανική διασπορά σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την “κακομεταχείριση των Αλβανών στην πΓΔΜ”. Ήδη οι Αλβανοί της διασποράς έχουν ανακοινώσει προσεχείς διαδηλώσεις στο Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Αλβανία και Κοσυφοπέδιο. Οι διαδηλώσεις θα αποτελέσουν και ένα μοχλό πίεσης προς το αλβανικό κόμμα BDI να αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνασπισμού του Νίκολα Γκρούεφσκι. Όπως καταλαβαίνετε οι Σκοπιανοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και μάλιστα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

- Ένα από τα σημεία που έθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Φούλε στην πρόσφατη επίσκεψη του στα Σκόπια και πέρασε στα ψιλά, είχε να κάνει με τις λίστες των ψηφοφόρων. Οι Ευρωπαίοι κάτι έχουν ψυλλιαστεί ό,τι δεν πάει καλά. Γι αυτό στο εν λόγω ζήτημα θα πρέπει να δοθεί η πρέπουσα προσοχή. Ειδικά όταν βγαίνουν αναλυτές και κόμματα της αντιπολίτευσης της γειτονικής χώρας και εκτοξεύουν σοβαρές καταγγελίες για ένα εξοργιστικό υψηλό αριθμό 200,000 “άγνωστων” ψηφοφόρων. Και οι Αλβανοί έχουν δίκιο. Αν όντως ευσταθεί το νούμερο που δίνουν και οι “ψήφοι” πάνε σε Σκοπιανά κόμματα, τότε περίπου 15 Σκοπιανοί βουλευτές εκλέγονται από εικονικούς ψηφοφόρους.

- Ενδιαφέρον σε συνάρτηση με τα καθέκαστα στα Σκόπια παρουσιάζει και η κατάσταση στο Κόσοβο. Αλήθεια αν οι ΗΠΑ πιστεύουν πως οι Αλβανοί του Κοσόβου έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, τότε πιστεύουν επίσης πως οι Αλβανοί της πΓΔΜ αποτελούν μειονότητα ή συνιστώσα εθνότητα; Το Βέλγιο δεν ονομάζεται ούτε Φλαμανδία, ούτε Βαλλονία. Οι αναλογίες είναι πάνω κάτω ίδιες στα Σκόπια. Γιατί το κράτος πρέπει να έχει οπωσδήποτε το όνομα της κυρίαρχης ομάδας; Η ίδια ερώτηση ισχύει και για την υπηκοότητα.

- Διαβάζοντας αρκετά σχόλια Ελλήνων χρηστών σε ξένα Ιστολόγια μεγάλης επισκεψιμότητας, σχετικά πάντα με το Μακεδονικό, έχουμε να κάνουμε μια μικρή παρατήρηση. Εκτός από τον αντιεπικοινωνιακό χαρακτήρα, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως εδώ και χρόνια βάζουμε το θέμα αντιθετικά: δηλαδή, οι άλλοι και εμείς. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η θέση - πρέπει να - είμαστε εμείς, η αντίθεση οι άλλοι.

Related posts:

Comments
Γεώργιος Α. Βλάχος says:

Επιστροφή στη Μητέρα Ελλάδα
Ο ζήλος του Σλαβικού Λαού για αναγνώρισή του με την Ελληνική ονομασία Μακεδονία,ταυτίζεται με την αρρώστεια του Μακεδονικού Συνδρόμου και δυστυχώς δεν επιτρέπει στους συμπαθέστατους Σλάβους γείτονές μας να πράξουν κάτι για την ειρηνική συνύπαρξη Σλάβων και Ελλήνων.Τώρα μάλιστα όπως είναι το συνήθειό τους προσπαθουν να κλέψουν και την επίσης κατοχυρωμένη ανομασία ΦΕΤΑ.Το κλέψιμο τους έχει γίνει χούι και είναι συνέπεια του Μακεδονικού Σύνδρομου, που και αυτό είναι το αποτέλεσμα της μακρόχρονης πλύσης εγκεφάλου που υπόκειται ο γειτονικός μας λαός και φτάσανε στο σημείο να ντρέπονται να διατρανώσουν, ότι ανήκουν στην ένδοξη και μεγάλη ομοεθνία των Σλάβων.Ετσι βλέπουμε,θα τις ονομάσω άθλιες γελοιότητες,να στήνωνται προτομές και γιγαντιαία αγάλματα που αποτελεί ίδιο φασιστικής νοοτροπίας,για να καλύψουν ένα κενό στην πλαστογραφία τους που είναι αδύνατο να καλυφθεί,επειδή δεν υπάρχουν πρωτογενή ευρήματα και σε αυτά που βρέθηκαν καταστράφηκε η ελληνική γραφή,αφού δεν επαληθεύουν τον Μακεδονισμό τους.Επανειλημμένα έχω ζητήσει να μας παρουσιάσουν κάποια πρωτογενή απόδειξη να θεμελειώνει τους ισχυρισμούς της Μακεδονικότητάς τους. Μέχρι σήμερα δεν παρουσιάσαν τίποτα,επειδή ακόμη εξασκούνται.
Και φυσικά όσο θα υπάρχουν οι κύριοι Φούλε θα τους τσουβαλιάζουν,για τους δικούς τους λόγους,όλο και περισσότερο στην κατάσταση του Μακεδονικού Σύνδρομου. Θέτω μία ερώτηση στο μεγάλο δημοκράτη και ανθρωπιστή κύριο Φούλε.
Πως θα αντιδρούσε ο διεθνιστής και υπέρμαχος της υφαρπαγής ξένων πνευματικών και υλικών δεδομένων, όπως στην περίπτωσή μας που κλέβουν οι Σλάβοι γείτονές μας ξεδιάντροπα απο την Ελλάδα, αφορούσε τον Καμπανίτη δηλαδή τη Σαμπάνια της πατρίδας του και διάβαζε την διαφήμιση “Μακεντόνιαν Σαμπάνια” και έβλεπε έστω και μικρό φιλμ για τη “Μακεντόνιαν Σαμπάνια”;Περιορίζομαι σε ένα παράδειγμα,αλλά είμαι σίγουρος ότι σε περίπτωση άρνησης της αποκατάστασης της αλήθειας θα φτάνανε στα άκρα για να την αποκαταστήσουν.
Τελειώνω με μία φιλική και προτρεπτική συμβουλή προς τους συμπαθείς γειτονές μας και στους φίλους τους Ελληνες συμπατριώτες μου. Αποτελεί γεγονός η διαπίστωση ότι αρέσκονται και κλέβουν ό,τι ελληνικό χρειάζονται για να στολίζουν την περιοχή τους, επειδή ντρέπονται να πουν ότι είναι Σλάβοι, επειδή είναι Μακεδόνες. Ας φροντίσουν λοιπόν να επιστρέψουν και πάλι στην Μητέρα Ελλάδα και μάλιστα τώρα που ο Πρωθυπουργός τους κύριος Γκρουέφσκι και όχι, μόνο είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!
Διατελώ με εκτίμηση,Γεώργιος Α. Βλάχος