Eπιστολή Αντιπροέδρου Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ στην εφημερίδα Καθημερινή

Mερικές παρατηρήσεις στη συ­νέντευξη του Σκοπιανού προέδρου κ. Ιβάνοφ στον Σταύρο Τζίμα («Καθημερινή της Κυριακής», 8/4/2012).

Α) Μιλάει ο κ. Ιβάνοφ για κοι­νή πολιτιστική κληρονομιά. Εμείς δεν έχουμε καμιά «κοινή πολιτιστική κληρονομιά»» με τους Σκο­πιανούς, ούτε αρχαία ούιε νέα. Βέ­βαια. αυτό δεν τους σταματά από το να διδάσκουν για πολλά χρό­νια τώρα στα σχολεία τους ότι «ο τσάρος Αλέξανδρος» ήταν Μακεδόνας, αλλά όχι Ελληνας. Ότι η ελληνική Μακεδονία (ή η Μακεδο­νία του Αιγαίου) είναι υπό κατο­χή από τους Έλληνες και βέβαια θα πρέπει κάποτε να την ελευθε­ρώσουν και να την ενώσουν με τη δική τους «Μακεδονία», μόνο που δεν μας λένε πως θα πετύχουν αυτή την ένωση.

Β) Λένε τους Έλληνες παρανοϊκούς όταν δηλώνουν ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμιά σχέ­ση με τους Μακεδόνες και γι’ αυ­τό δεν πρέπει να πάρουν όνομα που να περιέχει τη λέξη Μακε­δονία. Και. όμως η κυβέρνηση των Σκοπίων μπορεί να επιβάλει με το έτσι θέλω και με την κομμου­νιστική προπαγάνδα στους μπερδεμένους Σλάβους» πολίτες τους τη «μακεδονική εθνική ταυτότητα» και τη «μακεδονική» γλώσσα. όταν όλες οι επιγραφές στα μνημεία που άφησαν οι Μακεδόνες από την αρχαία Πέλλα μέχρι τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν είναι σε άπταιστα ελληνικά.

Γ) Ο κ. Ιβάνοφ ζητεί να ορισθεί μια επιτροπή για να αναλάβει την ευθύνη μια$ σοβαρής ειιιστημονικής συζήτησης πάνω στα ι­στορικά γεγονότα. Δεν χρειάζεται μια τέτοια επιτροπή, γιατί ήδη υ­πάρχει η γνωμάτευση εκατοντά­δων ιστορικών, αρχαιολόγων και άλλων διανοουμένων από τα με­γαλύτερα πανεπιστήμια του κό­σμου στη επιστολή τους πρoς τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα. στην οποία διακηρύττουν ότι οι Σλάβοι τnς ΠΓΔΜ δεν έχουν κα­μία σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο και τη Μακεδονία.

Δ) Εν τω μεταξύ, τι έχει κάνει η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια; Η Ελλάδα υποστήριζε την ΙΙΓΔΜ οι­κονομικά δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες Θέσεις εργασίας. αλλά και πολιτικά και στρατηγικά, όπως το 2001. που είχαν τις διαμάχες τους με τους αλβανικής καταγωγής υ­πηκόους τους.

Ε) Ο κ Ιβάνοφ λέει ότι Θέλει να είμαστε φίλοι, αλλά η προπαγάν­δα τους και οι πράξεις τους λένε άλλα. Καλά κάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που δεν δέχεται να συζητήσει μαζί του.

Η Ελλάδα δεν ζητάει τίποτε α­πό την ΠΓΔΜ. Το μόνο που θέλει να έχει είναι έναν σταθερό, οι­κονομικά και πολιτικά, γείτονα στα βόρεια σύνορα τnς.

 

Παναγιώτης Μπαλτατζής, Ιατρός, Αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Πηγή: Καθημερινή

Related posts:

Comments